FARSE de 1 APRILIE. Cum se fac farsele în diferite țări

Fiecare țară își are propria tradiție, așa că nu e de mirare că ziua de 1 Aprilie se sărbătorește diferit.

FARSE de 1 AprilieÎn România, Ziua păcălelilor se sărbătorește începând cu secolul al XIX-lea. Se obișnuiește ca farsele să fie făcute până la ora prânzului, altfel acestea aduc ghinion păcăliciului. Tradiția spune că dacă o fată frumoasă reușește să te păcălească, trebuie să o iei de nevastă sau măcar să fii prietenul ei. Dar nu este indicat să te căsătorești la 1 aprilie, pentru că bărbatul însurat în această zi va fi toată viața sub papucul nevestei. Copiii născuți la 1 aprilie vor avea succes pe aproape toate planurile, dar ar fi bine să stea departe de jocurile de noroc.

FARSE de 1 Aprilie. În Anglia, Scoția sau Irlanda, că farsele se joacă doar în prima parte a zilei, iar cine face o păcăleală după prânz devine el însuși un ”păcălici”. Farsă tradițională în aceste țări este cea de a pune o prsoană să livreze un mesaj urgent unei alte persoane. Atunci când a treia persoană primește scrisoarea și o deschide va găsi mesajul ”trimite prostul mai departe”.

FARSE de 1 Aprilie. În Polonia Ziua Păcălelilor a fost atât de populară și glumele au mers atât de departe încât unele decizii politice importante au fost amânate sau le-a fost schimbată data pentru a se asigura că nu este vorba de o farsă. De asemenea, se evită programarea unor evenimente de o importanță majoră în această zi. Un exemplu concludent din istoria Poloniei este tratatul anti-otoman semnat cu Sfântul Imperiu Roman în 1683. Acesta a fost antedatat pe 31 martie.

FARSE de 1 Aprilie. În țările nordice, Danemarca, Finlanda, Islanda, Norvegia și Suedia glumele se fac în general prin mass-media. Cele mai multe ziare vor publica o singură stire falsă, pe care o vor pune pe prima pagină, dar nu va fi vorba de știrea principală a publicației.

FARSE de 1 Aprilie. În Italia, Franța, Belgia, Olanda, Elveția și Canada, 1 Aprilie este cunoscută și ca ”Ziua Peștelui”. Păcăleala tradițională este lipirea pe spatele unor persoane a unui pește de hârtie. De asmenea în mass-media se publică știri false, dar în ele este, de obicei, menționat un pește.

[citeste si]

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt1
YesMy