FARSE de 1 APRILIE. Cum se fac farsele în diferite țări

Diana Popescu / 01 apr 2017 / 11:08 Salveaza PDF Comentarii

Fiecare țară își are propria tradiție, așa că nu e de mirare că ziua de 1 Aprilie se sărbătorește diferit.

FARSE de 1 AprilieÎn România, Ziua păcălelilor se sărbătorește începând cu secolul al XIX-lea. Se obișnuiește ca farsele să fie făcute până la ora prânzului, altfel acestea aduc ghinion păcăliciului. Tradiția spune că dacă o fată frumoasă reușește să te păcălească, trebuie să o iei de nevastă sau măcar să fii prietenul ei. Dar nu este indicat să te căsătorești la 1 aprilie, pentru că bărbatul însurat în această zi va fi toată viața sub papucul nevestei. Copiii născuți la 1 aprilie vor avea succes pe aproape toate planurile, dar ar fi bine să stea departe de jocurile de noroc.

FARSE de 1 Aprilie. În Anglia, Scoția sau Irlanda, că farsele se joacă doar în prima parte a zilei, iar cine face o păcăleală după prânz devine el însuși un ”păcălici”. Farsă tradițională în aceste țări este cea de a pune o prsoană să livreze un mesaj urgent unei alte persoane. Atunci când a treia persoană primește scrisoarea și o deschide va găsi mesajul ”trimite prostul mai departe”.

FARSE de 1 Aprilie. În Polonia Ziua Păcălelilor a fost atât de populară și glumele au mers atât de departe încât unele decizii politice importante au fost amânate sau le-a fost schimbată data pentru a se asigura că nu este vorba de o farsă. De asemenea, se evită programarea unor evenimente de o importanță majoră în această zi. Un exemplu concludent din istoria Poloniei este tratatul anti-otoman semnat cu Sfântul Imperiu Roman în 1683. Acesta a fost antedatat pe 31 martie.

FARSE de 1 Aprilie. În țările nordice, Danemarca, Finlanda, Islanda, Norvegia și Suedia glumele se fac în general prin mass-media. Cele mai multe ziare vor publica o singură stire falsă, pe care o vor pune pe prima pagină, dar nu va fi vorba de știrea principală a publicației.

FARSE de 1 Aprilie. În Italia, Franța, Belgia, Olanda, Elveția și Canada, 1 Aprilie este cunoscută și ca ”Ziua Peștelui”. Păcăleala tradițională este lipirea pe spatele unor persoane a unui pește de hârtie. De asmenea în mass-media se publică știri false, dar în ele este, de obicei, menționat un pește.

[citeste si]

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24