Urmărește emisiunea live


Farmacia secolului XXI – între specializarea inteligentă și responsabilitatea socială, Congresul Naţional de Farmacie

"Design-ul medicamentului - sinteză, analiză, inovare", "Plantele medicinale - actualități în cercetare și utilizarea terapeutică", "Xenobiotice si biotice - evaluarea clinică și non-clinică a eficacității și siguranței", „Tehnologia farmaceutică - perspective în optimizarea formelor farmaceutice" sau „Practica farmaceutică - aspecte legislative, ale managementului, marketingului farmaceutic si ale tehnologiei informaționale" sunt câteva dintre temele celei de-a XVII-a ediţii a Congresului Naţional de Farmacie.

Evenimentul naţional cu largă participare internaţională este organizat de către Societatea de Științe Farmaceutice din România împreună cu Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila" din București şi se va desfăşura în Capitală, în incinta Willbrook Center (Şoseaua Bucureşti-Ploieşti 172-176), în perioada 26-29 septembrie 2018 . Manifestarea va reuni peste 1.000 de participanţi din ţări precum Franța, Spania, Anglia, Grecia, Serbia, Bulgaria, Ucraina, Republica Moldova şi România. Ceremonia de deschidere va avea loc la Ateneul Român, mâine, 26 septembrie 2018, începând cu ora 18.

Participanţi din 10 ţări europene

Având ca temă generală „Farmacia secolului XXI – între specializarea inteligentă și responsabilitatea socială", Congresul Național de Farmacie este cel mai înalt forum științific al farmaciștilor, prilej de prezentare și promovare a progreselor înregistrate în cercetarea farmaceutică, urmând să fie conturate direcțiile pe care aceasta o va avea în viitor: medicina personalizată, aplicarea noilor tehnologii în obținerea de produse cu rol terapeutic. „ Această manifestare aduce în prim plan cele mai noi descoperiri din domeniul cercetării ştiinţifice farmaceutice, iar prin amploarea sa şi prin prezenţa celor 1.000 de participanţi, demonstrează un interes real faţă de pacient, prin aducerea în sprijinul acestuia, a celor mai noi şi eficiente tratamente prin medicaţii inovative. Deschiderea acestei manifestări către lumea farmaceutică internaţională, prin prezenţa unor reputaţi profesori din cele 10 ţări europene cu tradiţie farmaceutică, aduce o recunoaştere în plus domeniului farmaceutic românesc, al cercetării ştiinţifice româneşti, precum şi a profesioniştilor români din acest amplu domeniu medical" a declarat preşedintele Congresului, prof.dr. Dumitru Lupuleasa.

Evenimentul științific va reuni profesori, cadre didactice ale universităților de medicină și farmacie din țară, specialişti cu cea mai înaltă calificare în domeniul medical şi farmaceutic, profesionişti cu o largă recunoaştere naţională şi internaţională. Sunt înscriși la lucrările științifice peste 1.000 de participanți, precum și reprezentanți ai mai multor societăți profesionale, naționale și internaționale, specialiști din 10 țări europene. În programul ceremoniei de deschidere a Congresului, ce va avea loc mâine seară la Ateneul Român, începând cu ora 18, sunt înscrise discursurile oficialităților reprezentative la nivel național și internațional pentru profesia de farmacist: Președintele Congresului, prof.dr. Dumitru Lupuleasa, urmat de reprezentanții desemnați ai Academiei Române, Agenției Naționale a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale, a Administrației Prezidențiale, Ministerului Sănătății și alte personalităţi cu rol direct sau indirect în domeniul farmaceutic.

95 de ani de existenţă a Facultăţii de Farmacie a UMF „Carol Davila" din Bucureşti

Ampla manifestare a domeniul farmaceutic românesc marchează totodată şi 95 de ani de la înfiinţarea celei mai vechi şi prestigioase facultăţi de farmacie din România, una dintre facultăţile reprezentative ale Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila" din Bucureşti. În prezent, în facultatea de Farmacie activează 99 de cadre didactice, care au activitate de predare a noțiunilor teoretice, dar participă și la lucrări practice, dedicate celor peste 1.200 de studenți înscriși la cursurile facultății. Sunt studiate discipline fundamentale, care formează baza disciplinelor de profil din anii de studiu terminali. Primul Decan al facultății a fost Ștefan Minovici, cel care a fost conștient de faptul că "studiul medicamentului, la nivel de școală trebuie făcut cu totul diferit pentru farmacist față de studiul medicamentului pentru medic. Învățământul farmaceutic se ocupă cu prepararea medicamentului și de asistența cu medicamente a populației".

„O istorie de aproape un secol de învăţământ superior farmaceutic românesc se poate transpune astăzi prin valori ale cercetării ştiinţifice de profil care, de-alungul anilor au adus o contribuţie importantă la nivel mondial acestui amplu domeniu şi, periodic au venit în sprijinul pacienţilor prin medicamente inovative menite să îmbunătăţească pe de o parte calitatea vieţii acestora şi chiar să conducă, în multe dintre cazuri, la vindecarea unor boli ce păreau a fi incurabile" a declarat decanul Facultăţii de Farmacie din cadrul UMF „Carol Davila" din Bucureşti, prof.dr. Doina Drăgănescu.

Astăzi, în țară, domeniile profesionale pe care le poate aborda un farmacist sunt extrem de variate, incluzând producția de medicamente, laboratoarele de cercetare biomedicală, companii care se ocupă de realizarea de studii clinice sau în companii farmaceutice.

Despre Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila" din Bucureşti

În 1857 Carol Davila in ccolaborare cu Nicolae Kretzulescu înființează Şcoala Naţionala de Medicina şi Farmacie. Cea mai veche universitate de medicină și farmacie din țară a fost, încă de la început, recunoscută în Franța și Italia, unde s-au format cu precădere primii profesori. Dedicați îndeplinirii misiunii instituției de formare și perfecționare a resurselor umane înalt calificate în domeniul medical, de a promova cercetarea științifică, spiritul și gândirea critică, membrii comunității academice se remarcă prin realizări de ordin profesional și social. De-a lungul timpului, membrii corpului academic al Universității au fost recunoscuți drept personalități ale lumii medicale românești și internaționale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel