EXCLUSIV  Faraon, drog mortal în cluburile din Bucureşti. Lazăr, întrebare cheie despre controale

Club
Club

Lazăr Gigel, directorul CIADO România (Centrul Internaţional Antidrog şi pentru Drepturile Omului) spune în legătură cu drogul Faraon, compus sintetic, că este un drog periculos, care în combinație cu cocaina poate duce la deces.

"El nu este un drog nou pe piață. Din toate datele pe care noi le deținem a apărut undeva pe la începutul anului, în țările occidentale. Este o cutumă și o practică în ceea ce privește România. De fiecare dată când apare un nou drog pe piață, în România, la două luni de zile, maximum, este deja prezent. De obicei, aflăm despre prezența lor în România din întâmplare. Este adevărat că, în ultima perioadă, cei de la Brigada de Combatere a Criminalității Organizate și Antidrog s-au specializat mai mult decât înainte, încă nu la un nivel de performanță ridicat, și identifică aceste rețele într-o conlucrare cu celelalte servicii din Europa Occidentală. Acest tip de drog a venit pe filiera Marea Britanie, Spania, Italia. În general acestea sunt zonele de pătrundere, exceptând cealaltă rută care vine pe partea Asia, dar în cazul acesta nu discutăm de Asia", a spus directorul CIADO.

"Efectele pe care le produce cocaina sunt: halucinațiile, teamă, paranoia și tot felul de chestii de genul acesta, clasice. În ceea ce privesc amfetaminele de tip ecstasy, de acolo vine tentația de consum. În general, cei care consumă amfetamine, le dă o anumită energie și o anumită stare de putere, dar în același timp le instalează și o dependență mult mai rapidă decât ar instala-o cocaina. Când discutăm de amestecul dintre cocaină și amfetamină deja problemele se complică. Pentru că intrăm în zona aia de energie cu zona de halucinații, putere, teamă și paranoia. Dați-vă seama cam ce este în mintea acelui individ în momentul ăla care poate duce din păcate într-un consum ca și supradoză până la deces", a mai precizat Gigel Lazăr. 

"M-am întrebat cu curiozitate de ce niciodată, în România, nu avem capturi de droguri în cluburile de lux?"

"Drogul Faraon este același tip de amfetamină. Ele diferă de fapt ca și compoziție chimică de la o tranșă la alta din cea distribuită pe piață, de la un producător la altul sau chiar de la același producător. Pe fond ele sunt pe același tip de compoziție. Trebuie să așteptăm rezultatul analizelor de laborator făcute de autoritățile române pentru a vedea exact compoziția drogului apărut la noi pe piață", a mai spus directorul CIADO Romania. 

"M-am întrebat cu curiozitate de ce niciodată, în România, nu avem capturi de droguri în cluburile de lux? În condițiile în care știm toți, și mass-media și ONG-urile de specialitate că zona drogurilor de lux este cu predilecție în cluburile de lux. Nu ai să vezi un student sau un elev care fumează marijuana își permite să dea 100 de euro pe gramul de cocaină", a conchis Gigel Lazăr.   

    

Vezi și: Drogul Faraon face ravagii în cluburile din Capitală

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel