Fără TVA redus la cărţi şi publicaţii electronice în UE

Campanie BookLand
Campanie BookLand

Scăderea TVA în ţările membre UE nu se poate aplica cărţilor şi publicaţiilor electronice. Este decizia luată, marţi, de Curtea de Justiţie a Uniunii Europene.

Curtea de Justiţie a UE a fost chemată să interpreteze prevederile comunitare privind Taxa pe Valoarea Adăugată de către Curtea Constituțională din Polonia, care a pus sub semnul întrebării dacă acest sistem permite aplicarea unei TVA redusă numai pentru publicațiile tipărite.

Instanța juridică supremă din UE a informat că statele UE pot aplica o cotă redusă de TVA pentru publicațiile tipărite dar nu și pentru cele digitale, chiar dacă ambele îndeplinesc obiectivul avut în vedere de Parlamentul European atunci când a adoptat directiva privind TVA, respectiv promovarea lecturii.

Curtea de Justiție a Uniunii Europene precizează că excluderea publicațiilor digitale de la nivelul redus de TVA este o consecință a regimului specific de TVA pentru comerțul electronic și în consecință statele membre UE nu pot aplica TVA mai mic pentru e-book-uri.

"Ar compromite coerența de ansamblu a măsurii avută în vedere de legislativul UE, care constă în excluderea tuturor serviciilor electronice de la posibilitatea aplicării unui nivel redus de TVA", au apreciat judecătorii de la CJUE.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel