Fără rovinietă. Cum poți scăpa de amenda de la CNADNR

Control rovinieta
Control rovinieta

Șoferii prinși fără rovinietă pot scăpa de plata amenzii primite de la CNADNR.

Documentele primite acasă de către șoferi de la CNADNR au fost declarate nule, pentru că semnătura electronică nu este considerată legală. În 17 februarie, Înalta Curte de Casație și Justiție a admis un recurs în interesul legii formulat de Avocatul Poporului, ca urmare a petițiilor transmise de cetățeni, astfel că în acest moment orice amendă fără semnătura olografă a agentului care a constatat lipsa rovinietei este nulă.

Potrivit deciziei instanței supreme, singurele procese-verbale de amendă, ce pot fi acceptate, sunt cele întocmite de un controlor de trafic care constată contravenția la momentul comiterii ei și poartă atât semnătura acestuia, cât și semnătura contravenientului sau a unui martor, după caz.

[citeste si]

Practic, în acest moment, așa cum sună decizia ICCJ, șoferii care au primit prin poștă o amendă fără semnătura agentului constatator trebuie să meargă la instanță și să ceară anularea ei, folosindu-se de hotărârea magistraților de la Înalta Curte de Casație și Justiție, relatează romaniatv.net.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel