„Fără penali”. CCR, decizie de ultimă oră

CCR
CCR

Curtea Constituţională a României a decis, marţi, amânarea discuţiei în ceea ce priveşte iniţiativa legislativă de revizuire a Constituţiei.

Curtea Constituţională a României a amânat, marţi, pentru data de 9 aprilie discutarea iniţiativei legislative a USR de revizuire a Legii fundamentale, prin care se doreşte ca persoanele condamnate definitiv să nu mai ocupe funcţii publice.

Motivul amânării este pentru aprofundarea acestui caz, potrivit Agerpres.

Iniţiativa „Fără penali în funcţii publice” propune ca articolul 37 din Constituţie, care reglementează dreptul de a fi ales, să fie completat cu un nou alineat, având următorul conţinut: „Nu pot fi aleşi în organele administraţiei publice locale, în Camera Deputaţilor, în Senat şi în funcţia de preşedinte al României cetăţenii condamnaţi definitiv la pedepse privative de libertate pentru infracţiuni săvârşite cu intenţie, până la intervenirea unei situaţii care înlătură consecinţele condamnării”.

Pe 12 februarie, Uniunea Salvaţi România anunţa că semnăturile iniţiativei civice au ajuns la CCR, după peste 100 de zile de întârziere, iar, potrivit legii, judecătorii constituţionali au la dispoziţie 60 de zile calendaristice pentru a se pronunţa asupra constituţionalităţii textului propus.

VEZI ȘI: Întrebare referendum 2019. Deputat: Răspunsul va fi "DA". Toleranță zero!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel