Fără penali. Barna: S-au strâns 800.000 de semnături

Bogdan Cotigă / 15 aug 2018 / 13:42 Salveaza PDF Comentarii
Sursa foto: Aradon.ro
Sursa foto: Aradon.ro

Campania 'Fără Penali în funcţii publice' a strâns până în prezent 800.000 de semnături şi va continua până la finalul lunii august, a spus miercuri preşedintele Uniunii Salvaţi România, Dan Barna. 

'Iniţiativa 'Fără penali' devine o certitudine. Practic am depăşit numărul de 21 de judeţe în care avem minim 20.000 de semnături. Cealaltă condiţie de a trece de pragul de 500.000 de semnături a fost depăşită de o vreme. Suntem la 800.000 de semnături şi am lansat şi o provocare cetăţenilor din România să ajungem la un milion de semnături', a declarat, pentru AGERPRES, Dan Barna.

Acțiunea continuă până în septembrie

Liderul USR a afirmat că strângerea de semnături va continua până spre finalul lunii august. 'Avem condiţia aceea a validării semnăturilor de către primării. La Braşov, primul judeţ în care am depus strângerea de semnături la primărie, a fost o invalidare de 15 procente. 15% din numărul de semnături a fost invalidat pe diverse motive, (...) lipsa unui etaj din adresă sau lipsa celui de-al doilea prenume (...). Am solicitat tuturor cetăţenilor şi tuturor voluntarilor campaniei să continue strângerea de semnături până spre finalul lunii august tocmai pentru a avea peste tot 20.000 de semnături, pentru a avea în fiecare judeţ (...) undeva la 24-25.000 de semnături pentru a fi foarte siguri că nu va fi nicio problemă şi numărul de semnături e suficient', a punctat Barna.

Corturi distruse, în anumite județe

El a susţinut că în unele judeţe corturile campaniei au fost distruse. 'Au fost probleme într-un judeţ sau altul. S-a mai demolat câte un cort de către Primăria Tulcea, de exemplu, la Arad de asemenea a fost demolat cortul. Au fost diverşi poliţişti locali care au bruscat colegi, dar în comparaţie cu ce s-a întâmplat pe 10 august incidentele sunt minore', a spus Barna. Iniţiativa civică 'Fără penali în funcţii publice' vizează modificarea Constituţiei astfel încât titularii de condamnări penale definitive să nu mai poată accede în funcţii şi demnităţi publice.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.29