Urmărește emisiunea live


Fără penali, sesizare la Parchet. USR, reacţie

Fără penali
Fără penali

Uniune Salvaţi România condamnă vehement noua încercare PSD de blocare a iniţiativei Fără Penali prin sesizarea Parchetului General pentru a evalua autenticitatea celor un milion de semnături de susţinere, se arată într-un comunicat al partidului.

"Condamnatul penal Cătălin Rădulescu, noul chestor al PSD din Camera Deputaţilor, şi autorul OUG 13 Florin Iordache au încercat în Biroul Permanent să blocheze trimiterea iniţiativei Fără Penali la CCR. Cei doi au invocat în BP că Secretariatul general a sesizat neconcordanţe în liste, deşi nu intră în atribuţiile SG-ului Camerei Deputaţilor să verifice autenticitatea semnăturilor. Acesta este treaba primarilor, care deja au atestat dosarele.

USR reclamă că este o încercare de decredibilizare a iniţiativei Fără Penali în Funcţii Publice care a strâns peste 1.000.000 de semnături. Voluntarii au muncit mult pentru a verifica toate listele înainte de întocmirea dosarelor şi o parte dintre semnături au fost eliminate. Toate semnăturile care se află acum în Parlament sunt verificate şi valide", se arată în comunicatul USR.

Barna: Este revoltător


"Este revoltător că această iniţiativă semnată de peste 1 milion de români a fost deja blocată de peste 100 de zile de Liviu Dragnea în Camera Deputaţilor sub pretextul fotocopierii dosarelor cu semnături, iar PSD refuză în continuare să ia în considerare cele un milion de semnături ale românilor care nu mai vor penali la conducerea ţării", a transmis preşedintele USR Dan Barna.  În pofida noii încercări a PSD de blocare a iniţiativei cetăţeneşti, Fără Penali va ajunge la Curtea Constituţională, care are la dispoziţie 60 de zile calendaristice să se pronunţe cu privire la constituţionalitatea articolului pe care USR vrea să îl introducă în Constituţie.

"Judecătorii CCR nu au motive de respingere a articolului, dar ştim cu toţii că este un articol cu o încărcătură politică mare, iar CCR a avut multe decizii controversate de când este condusă de un fost parlamentar PSD - Valer Dorneanu. Acesta este unul din motivele pentru care USR va iniţia o reformă a Curţii Constituţionale, pentru depolitizarea unei instituţii de bază a democraţiei, care din păcate şi-a abandonat misiunea pentru a-l salva pe Liviu Dragnea de închisoare", a subliniat preşedintele USR Dan Barna.



Vezi şi: Fără penali, la... Parchet. Rădulescu: 500.000 de semnături false

Sibiu. Mitingul polițiștilor, refuzat de primărie

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel