EXCLUSIV  Fără GRATUITATE pe tren. Adevărul despre ȘMENUL anumitor studenți

Scutaru Cristina / 09 oct 2017 / 14:58 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Studenții cu vârsta de peste 26 de ani nu mai pot beneficia, începând cu anul universitar 2017-2018, de gratuitatea la transportul feroviar intern. La prima vedere, pentru unii, ar putea părea o nedreptate, în realitatate însă, lucrurile sunt mai complicate.

De ce nu mai au gratuitate pe tren studenții de peste 26 de ani? Simplu. Pentru că o bună parte dintre românii de 30-40 ani, care se încriu la facultăți, sunt de fapt falși studenți. 

Să luăm un exemplu - navetiștii, care au vârste de 30-40 ani, și care preferau să dea 1.000 de lei anual la o facultate privată de unde luau carnetul de student. Se duceau la universitatea X, se înscriau acolo, nu mergeau nicio oră la cursuri și, cu 1.000 de lei, obțineau gratuitate pe tren pentru orice destinație și oricând. Făcându-și propriile calcule, așa-zișilor studenți le convenea să plătească taxa la facultate decât să dea bani pe biletele de tren care, după cum bine, știți sunt destul de scumpe.

VEZI ȘI: Studenții, FĂRĂ gratuitate pe tren. ANOSR, către Guvern: AȚI PROMIS!

 

De exemplu, din București până la Constanța, prețul este de 59.6 lei, iar de la București la Ploiești costă 17.9. Deci, oamenii se puteau duce bine-mersi și la serviciu, dar și la munte sau la mare, în fiecare weekend. Așadar, gratuitatea pe tren care le era oferită studenților de peste 26 de ani era o afacere foarte bună pentru mulți navetiști. Evident că sunt și studenți de 30-40 de ani care urmează, cu adevărat, cursurile, dar cei mai mulți nu o fac și vor doar acest avantaj la transport.


Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.81