Fără brazi naturali pentru Crăciun în pieţele din Caraş-Severin

Elena Badea / 07 dec 2015 / 16:19 Salveaza PDF Comentarii

Decizie radicală a silvicultorilor din Caraș Severin, privind brazii naturali pentru Crăciun.

 

În pieţele din Caraş-Severin nu se vor mai comercializa brazi naturali pentru Crăciun, după ce silvicultorii au luat decizia de a reduce drastic numărul pomilor ce vor fi tăiaţi, având în vedere fenomenul de uscare masivă a bradului, înregistrat în ultimii ani.

'Având în vedere fenomenul de uscare masivă a bradului, înregistrat în ultimii ani, s-a luat măsura diminuării numărului de pomi de Crăciun recoltaţi în anul 2015. Direcţia Silvică urmează să recolteze un număr de 781 de pomi de Crăciun, cifra reprezentând jumătate din numărul pomilor comercializaţi în anul anterior. Conform tradiţiei, dar şi pentru stimularea salariaţilor Direcţiei Silvice, prin primirea unui pom de către fiecare angajat, în astfel de ocazii se acordă brazi Asociaţiei Pensionarilor Silvici din România şi Societăţii Progresul Silvic, o organizaţie neguvernamentală a inginerilor silvici din silvicultura românească, iar din numărul maxim de pomi ce pot fi recoltaţi în acest an de către Direcţia Silvică nu vor fi resurse necesare pentru vânzarea şi în pieţe a pomilor de Crăciun', a declarat luni, pentru Agerpres, ing. silvic Dan Cîmpan, purtător de cuvânt al Direcţiei Silvice Caraş-Severin.

Potrivit lui Dan Cîmpan, pe măsura dezvoltării pomilor din culturile specializate şi recent înfiinţate, pe o suprafaţă de 1,3 hectare, se speră că va fi disponibil un număr mai mare de brazi de Crăciun pentru anii următori.

Până atunci, însă, reşiţenii spun că oricum nu vor renunţa la tradiţia de a avea un pom de Crăciun în case, în perioada sărbătorilor de iarnă, fapt pentru care vor cumpăra brazi naturali din supermarket-uri sau se vor orienta către brazii artificiali. 


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24