Familiile super-bogate părăsesc China, pentru a-și pune averile la adăpost. "Nu vă puteţi imagina cât cheltuiesc. Este o nebunie"

foto pexels
foto pexels

Familiile extrem de bogate părăsesc China, pentru a-și feri averile de Partidul Comunist, care manifestă o suspiciune tot mai mare față de miliardarii chinezi. 

Miliardarii din tehnologie sunt luați în vizor de Partidul Comunist din China și nu numai. Ei și alții ca ei, la fel de bogați, sunt acum luați la bani mărunți de autoritățile chineze. Surse apropiate comunității au spus pentru AFP că cei mai mulți s-au mutat în Singapore. Insula este condusă de șase decenii de același partid, iar grevele și demonstrațiile sunt interzise. Aici taxele sunt relativ mici şi majoritatea populaţiei este de origine chineză. Chiar și așa, sosirea recentă a unor chinezi foarte bogați nu a trecut neobservată, unii stabilindu-se în vile luxoase, cu vedere la mare, pe insula Sentosa. 

"Nu vă puteţi imagina cât cheltuiesc. Este o nebunie", a spus Pearce Cheng, director general al AIMS, societate care oferă servicii de relocare şi imigrare, conform news.ro

Whisky de 800.000 de euro sticla



El a fost la o petrecere la unul dintre clienţii săi, unde s-a servit un whisky rar, ”Yamazaki 55”, care poate valora până la 800.000 de dolari sticla. Compania sa îi ajută pe nou veniţii să găsească apartamente de lux, să angajeze şoferi sau să înscrie copiii în şcoli private.

Nou-veniţilor le place să meargă cu Rolls Royce sau Bentley-uri şi frecventează cluburi de golf foarte selecte, precum Sentosa Golf Club, unde un abonament anual pentru străini ajunge la 670.000 de dolari.

”Mulţi dintre ei sunt tineri chinezi, cu haine de designeri celebri, şi de obicei stau doar între ei, ceea ce nu este surprinzător”, notează Benny Teo, directorul unei societăţi de consiliere în domeniul golfului, Blazon.

Stabilirea în Singapore le permite celor mai bogaţi chinezi să-şi pună averea la adăpost de autorităţile chineze, după mai multe cazuri importante care i-au speriat.

De ce fug super-bogații din China 



Jack Ma, fostul şef al gigantului chinez de comerţ electronic Alibaba, a suferit pierderi de venituri estimate la 25 de miliarde de dolari atunci când autorităţile au anulat brusc intrarea la Bursă a grupului său, în 2020.

Alţi patroni mari se tem de a fi următoarea ţintă a Partidului Comunist sau de a fi nevoiţi să-şi vândă afacerea la un preţ mic, spune un manager contabil din acest sector. ”Mutarea în Singapore ajută la protejarea averii familiei timp de câteva generaţii”, a declarat specialistul pentru AFP.

”Aici ştiu că banii mei sunt ai mei”



Singapore este văzută din ce în ce mai mult ca un loc de locuit, mai degrabă decât o rezervă, a spus o altă sursă din industrie.

”Cel puţin când sunt aici ştiu că banii mei sunt ai mei”, i-a spus un client. Unul dintre fondatorii unui lanţ de restaurante „hotpot”, Haidilao, şi-a creat recent „family office”, o structură care administrează activele clienţilor bogaţi, în Singapore.

Autoritatea monetară din Singapore notează că numărul de birouri de familie s-a dublat din 2020 până în 2021, şi a ajuns la 700.

Loh Kia Meng, co-responsabil al unui serviciu de gestionare a averii la firma de avocatură Dentons Rodyk, estimează că sunt aproximativ 1.500 la sfârşitul anului 2022 pe insulă.

”Nu aş fi surprins dacă cifra totală (...) ar arăta că unul din două family offices provine din China”, spune el. Singapore este ”o zonă neutră foarte convenabilă” în care megabogaţii pot face afaceri, a spus Song Seng Wun, economist din regiunea Asia pentru banca privată CIMB.

Oraşul-stat a reuşit să menţină atât legături strânse de securitate cu Statele Unite, cât şi relaţii comerciale solide cu China.

”Atenţia presei asupra oamenilor bogaţi care şi-au înfiinţat un birou de familie în Singapore a adus în lumina reflectoarelor mica noastră insulă”, a spus Loh.

”Dacă bogaţii acestei lumi se îndreaptă spre Singapore, eu de ce nu?”, se întreabă clienţii lui Loh.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel