Familie de urşi, surprinsă lângă un spital din România. "Nu vor mai avea răbdare"

Descriere foto:

O ursoaică şi cei trei pui ai săi a fost fotografiată în apropierea Spitalului Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc.

Borboly Csaba a postat fotografiile pe pagina sa de socializare şi a declarat pentru AGERPRES că acestea au fost făcute de asistente de la unitatea sanitară. Glumind, el a spus că urşii au mers în vizită la spital, acolo unde au fost tratate mai multe victime ale atacurilor acestor animale.

"Solicităm de la minister şi de la asociaţia de vânătoare mutarea de urgenţă a familiei de urşi şi solicităm de urgenţă un plan de intervenţie descentralizată pentru exemplarele care intră în mod regulat în zonele locuite de oameni. Susţinem planul de management al ministerului, dar de la plan la fapte este un drum lung. Şi se pare că nici urşii şi nici oamenii nu vor mai avea răbdarea necesară implementării acestuia", a scris Borboly Csaba pe pagina sa de Facebook.

La începutul acestei săptămâni, preşedintele CJ Harghita a mai cerut ministrului Mediului, Graţiela Gavrilescu, şi relocarea unei ursoaice cu pui care este văzută frecvent în staţiunea Băile Tuşnad şi care a atacat, recent, un bărbat din localitate.

În Harghita, mai multe persoane au ajuns la spital în acest an în urma unor atacuri ale urşilor, autorităţile locale solicitând în repetate rânduri luarea unor măsuri pentru rezolvarea acestei probleme.


Te-ar putea interesa

Concurs ReferendumIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24