Urmărește emisiunea live


Familia Regală, vizită oficială în Israel, cu mai mulți lideri politici

Marți, 29 aprilie, prima zi a vizitei publice a Altețelor Lor Regale Principesa Moștenitoare și Principele Radu in Israel, a debutat cu vizitarea parcului tehnologic de la Har-Hotzvim Mobileye și Ophir Optronics.

Întâlnirea, la care a participat Principele Radu, a fost realizată la sediul Ophir Optronics în Ierusalim cu participarea Vice-Președintelui și a altor câțiva membri din conducerea companiei. Ophir Optronics este un lider global în optica infraroșu, instrumentație fotonică și echipamente de măsurare non-contact 3D. Compania înființată în 1976 dezvoltă, produce și comercializează produse de calitate superioară, care se bazează pe cele mai avansate tehnologii și fiind renumite pentru calitatea și fiabilitatea lor. Ophir este o parte din Newport Corporation (NASDAQ: NEWP) Irvine, California având filiale în SUA (Massachusetts și Utah) și Israel, precum și birouri de vânzări în SUA, Japonia și Europa. Compania are un personal format din 615 angajați, o parte dintre aceștia activând și în România unde compania a investit până în prezent o sumă cuprinsă între 3 și 4 mil $ cu intenția ca în viitor să atingă pragul de 12 mil $.

Dorința acestei companii este de a transmite know-how-ul către România și de a accesa totodată piața U.E.

Tot marți, Altețele Lor Regale a avut o întrevedere cu doamna Ruth Calderon, vicepreședintele Parlamentului israelian (Knesset).

Întâlnirea a fost deschisă printr-o prezentare succintă a relațiilor de colaborare între Knesset și Parlamentul României fiind subliniat faptul că, în 2013, un număr de parlamentari israelieni au vizitat România cu ocazia unui eveniment organizat de fostul președinte al României, Emil Constantinescu.

Exemplul dat de Casa Regală. Ce face Principele Nicolae

Ruth Calderon este o susținătoare a culturii europene în general. Având o formare pedagogică consideră că funcția de Parlamentar reprezintă o formă de educare continuă a adulților; totodată a subliniat dorința de a stabili relații mai strânse cu România, țară pe care a vizitat-o în trecut, vorbind de o legătură sufletească între Israel și țara noastră. Altețele Lor Regale au punctat în cadrul discuției influența pozitivă a populației evreiești în contextul culturii europene.

Printre temele discutate în cadrul întâlnirii s-au numărat teme referitoare la agricultură, atât Vice-Președinta Knesset-ului, cât și Alteța Sa Principele Radu exprimându-și dorința de a dezvolta o colaborare activă între cele două țări, atât prin proiecte de comerț, cât și know-how în domeniul agriculturii. În cadrul discuției, Principele Radu a precizat că, în prezent, pe Domeniul Regal de la Săvârșin se realizează la o scară redusă o agricultură ecologică.

Casa Regala are o colaborare cu Ministerul Agriculturii si promoveaza interesele de colaborare ale Romaniei in toate vizitele efectuate asigurand partea israeliana de sustinerea directa a Familiei Regale de intregul suport pentru realizarea de noi proiecte bilaterale. Totodata a asigurat partenerii israelieni ca va promova activ o viitoare colaborare atat catre Ministrul Agriculturii roman, domnul Daniel Constantin cat si in mediul privat din Romania.

In continuarea vizitei, Altetele Lor Regale au avut o intalnire cu doamna Yael German, Ministrul Sănătății.

Intalnirea avuta cu doamna Yael German a inceput cu discursul Principesei Mostenitoare ce a facut o scurta prezentare a istoriei Familiei Regale a Romaniei explicand totodata pe parcursul intalnirii rolul Fundatiei pe care o patroneaza dedicata persoanelor singure. Principele Radu a subliniat importanta covarsitoarei a monarhiei in dezvoltarea Romaniei moderne si in cea a progresului tarii noastre.
Ministerul si-a exprimat dorinta de a realiza un schimb de experienta bilateral in radio-terapie, Israel fiind detinator de know-how in acest domeniu cat si in cercetarea medicala avansata.

Regele Mihai, 92 de ani. Vezi programul complet al manifestărilor

Doamna Ambasador Andreea Pastarnac a propus partii israeliene promovarea unui tip de turism medical ca urmare a resurselor de ape termale si a statiunilor balneoclimaterice aflate pe teritoriul Romaniei.

Ministerul israelian si-a aratat interesul in a crea impreuna cu partea romana cadrul legislativ adecvat realizarii transplanturilor de organe din dorinta de a putea raspunde cat mai multor cereri in aceasta zona.

In seara zilei de 29 aprilie, Principesa Mostenitoare si Principele Radu au avut o intalnire de lucru cu domnul Zeev Elkin, ministrul adjunct al Afacerilor Externe.
Ministrul israelian a dorit sa evidentieze relatiile foarte bune dintre Romania si Israel considerand tara noastra ca fiind un partener de incredere in cadrul discutiilor dintre U.E. si Israel.

Principele Radu a subliniat in cadrul intalnirii relatiile foarte bune ale Familiei Regale si comunitatea evreiasca. Totodata a facut referire la rolul pozitiv jucat de Casa Regala a Romaniei in promovarea intereselor tarii noastre pe plan extern inca din perioada anilor '90 mai precis incepand cu anul 1997 .
In regiunea Orientului Mijlociu Familia Regala doreste, pe langa promovarea Romaniei, si stabilirii unei cooperari economice sustinute cu Israel dar si cu Iordania. In cadrul vizitei prevazute cu oficialii Camerei de Comert in zilele urmatoare Alteta Sa Regala doreste sa propuna realizarea unei misiuni si sedinte comune la care se doresc a lua parte reprezentanti ai celor trei tari.

Relatia dintre Romania si Israel a fost evidentiata inca odata de Ministrul Elkin ce considera oportun ca Romania sa sustina punctul de vedere al Israelului la nivelul Uniunii Europene si sa promoveze astfel situatia statului israelian. Totodata Ministrul a punctat dificultatile intalnite de Israel in discutiile de pace cu partea palestiniata si in special cu Hamas dar si terorismul, prezentand numarul total al victimelor acestui conflict in ultimii ani si anume 1.500 de israelieni.

Regele Mihai I, absent de la evenimentele de Ziua Regalității

Tot marti, 29 aprilie, Alteta Sa Regala Principele Radu al Romaniei a sustinut conferinta "Democrația și instituțiile publice" la Hebrew University of Israel. Alteta Sa Regala a raspuns intrebarilor celor prezenti. Principesa Mostenitoare si Principele Radu au vizitat fondul de carte despre istoria evreilor din România.

Principele Radu a incheiat ziua cu o intalnire cu reprezentantii organizației B'nai B'rit, alaturi de care a discutat despre proiecte educative, culturale si religioase ce ar putea fi dezvoltate de Romania si Israel, alaturi de alte state ale Europei Orientale și Orientului Mijlociu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel