Familia Regală a României, prezentă la sărbătorirea Jubileului de Platină

Custodele Coroanei a fost prezent la Jubileul de Platină al Reginei Elisabeta a II-a.

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a apărut joi la balconul oficial al Palatului Buckingham din Londra, în prima zi a festivităţilor care marchează Jubileul de Platină. Suverana a fost aclamată de zeci de mii de persoane. Alți membri ai familiei regale au mers în trăsură la tradiționala paradă Trooping the Colour. La ceremonia militară care a deschis sărbătoarea Jubileului de Platină al Reginei Elisabeta a II-a au asistat şi Majestatea Sa Custodele Coroanei și Alteța Sa Regală Principele Consort.

În ajunul sărbătoririi Jubileului de Platină al suveranei britanice, Majestatea Sa Custodele Coroanei și Alteța Sa Regală Principele Consort au participat, la Londra, alături de Alteța Sa Regală Principesa Elena și ES dl Alexander Nixon, la o seară oferită de ambasadorul României în Marea Britanie, Excelența Sa doamna Laura Popescu.



Trooping the Colour este parada militară anuală desfășurată de Ziua Suveranului, iar anul acesta ea a onorat cei 70 de ani de domnie ai Majestății Sale Britanice. La ceremonie au luat parte 1200 de ofițeri și soldați, 400 de instrumentiști militari, 240 de cai și 70 de avioane. Ceremonia s-a încheiat, ca în fiecare an, cu o survolare a Palatului Buckigham executată de Forțele Aeriene Regale în onoarea Reginei Elisabeta a II-a, comandantul suprem al Forțelor Armate Britanice.

„Mulţumesc tuturor celor implicaţi în reunirea comunităţilor, familiilor, vecinilor şi prietenilor pentru a marca Jubileul meu de Platină, în Marea Britanie şi în întreg Commonwealth-ul”, a spus regina într-un mesaj scris, citat de Agerpres.

„Știu că multe amintiri fericite se vor crea cu ocazia acestor festivităţi”, a adăugat suverana în vârstă de 96 de ani.

Harry şi Meghan au fost fotografiaţi discutând cu Ducele de Kent, vărul Reginei, în vârstă de 86 de ani, care a stat cu ea pe balconul Palatului Buckingham pentru a urmări partea finală a Trooping the Colour. Prinţul Harry, care a renunţat la titlurile militare onorifice după ce „demisionat” din familia regală, a purtat un costum în loc de uniformă militară, ca tatăl şi fratele său.   Cuplul şi cei doi copii ai lor au venit în Marea Britanie din California săptămâna aceasta înainte de ceremonia care marchează domnia de 70 de ani a Reginei. Ducele şi ducesa au renunţat la calitatea de membri ai Familiei Regale în ianuarie 2020 şi au spus că îşi vor împărţi timpul între Marea Britanie şi America de Nord. Decizia lor a venit după o lungă vacanţă de Crăciun pe insula Vancouver din Canada, unde au rămas apoi încă două luni şi jumătate înainte de a se muta în California.

Momentul festiv complet aici:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel