Familia Regală a inaugurat ”Promenada Regina Maria a României”, de la Paris

Familia Regală a României a ineugurat o promenadă la Paris. FOTO: Facebook / Familia Regală a României
Familia Regală a României a ineugurat o promenadă la Paris. FOTO: Facebook / Familia Regală a României

O porțiune de pe promenada Senei din Paris, din Quai Branly, a primit numele Reginei Maria.

”Marți, 15 octombrie, la începutul după-amiezii, Majestatea Sa și Principele Radu au luat parte la inaugurarea oficială a «Promenadei Regina Maria a României», situată pe malul Senei, în proximitatea Turnului Eiffel.

Inițiativa de a avea la Paris o stradă cu numele Reginei Maria aparține Ambasadei României în Franța și a fost călduros susținută de dl Andre Chassaigne, șeful Grupului de Prietenie Franța-România din Adunarea Națională, și de dna vice-primar al Parisului, Catherine Vieu-Charier.

A fost dezvelită placa inaugurală care consfințește atribuirea numelui Reginei Maria acestei străzi, situată într-una dintre cele mai prestigioase arii ale capitalei Franței”, a precizat Familia Regală a României pe contul său de Instagram. 

Prin acest gest se aduce un omagiu reginei Maria, care, în urmă cu o sută de ani, pleda cauza României la Conferința de Pace de la Paris și care a rămas în sufletele românilor drept "Mama răniților" și "Regina Întregitoare".

 
 
 
Vezi această postare pe Instagram

Marți, 15 octombrie, la începutul după-amiezii, Majestatea Sa și Principele Radu au luat parte la inaugurarea oficială a «Promenadei Regina Maria a României», situată pe malul Senei, în proximitatea Turnului Eiffel. Inițiativa de a avea la Paris o stradă cu numele Reginei Maria aparține Ambasadei României în Franța și a fost călduros susținută de dl Andre Chassaigne, șeful Grupului de Prietenie Franța-România din Adunarea Națională, și de dna vice-primar al Parisului, Catherine Vieu-Charier. A fost dezvelită placa inaugurală care consfințește atribuirea numelui Reginei Maria acestei străzi, situată într-una dintre cele mai prestigioase arii ale capitalei Franței. #familiaregalaaromaniei #ambassadederoumanie #embassyofromania #majestateasamargareta #margaretacustodelecoroanei #romanianroyalfamily #principeleradu #casaregala #romaniaregala #romania #Paris #royal #France #reginamaria #reinemarie #toureiffel

O postare distribuită de Familia Regală a României (@familiaregalaaromaniei) peOct 15, 2019 la 8:31 PDT

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel