EXCLUSIV  FAKE NEWS, măsuri. ”Facebook, modă occidentală ANTI-ORICE. Încrederea, PRĂBUȘITĂ”

Prof. univ. Alina Bârgăoanu a fost invitata DCNews. În cadrul interviului a vorbit despre cele mai aprinse subiecte ale momentului: Facebook, Fake News, moda anti-sistem și-n general anti-orice. 

Prof. univ. Alina Bârgăoanu a vorbit despre retorica la modă în Occident, care are succes și-n România, aceea de a fi anti-sistem, anti-politică, anti-orice. 

În ceea ce privește lipsa de încredere în autorități, prof. univ. Alina Bârgăoanu a afirmat că ”Facebook-ul se cuplează cu o retorică aflată la modă în societățile occidentale, care a prins inclusiv în România: retorica anti-sistem, anti-establishment, anti-autoritate, anti-politică, anti-politicieni, anti-orice. Pentru a putea tempera acest fenomen de fake news sau dezinformare online, eu cred că întreaga societate occidentală trebuie să-și revină într-un fel și să nu mai stea atât de mult pe această retorică aflată la modă. Încrederea în instituții este prăbușită și nu numai în România, ci în toate statele occidentale, inclusiv în SUA. Nu putem vorbi despre măsuri de a ne proteja împotriva fake news în condițiile în care noi nu avem încredere în nicio sursă de autoritate”. 


Recent, Comisia Europeană a numit în urma unui proces public de selecţie, 39 de experţi în cadrul grupului la nivel înalt constituit pentru a contribui la dezvoltarea unei strategii la nivelul Uniunii Europene, în vederea combaterii fenomenului ştirilor false („fake news) şi a dezinformării în mediul online.

Printre cei 39 de experţi se numără şi prof. univ. dr. Alina Bârgăoanu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel