Fake News. Facebook, strategie pentru limitarea fenomenului

Crişan Andreescu / 22 dec 2017 / 16:59 Salveaza PDF Comentarii

Facebook adoptă o nouă strategie pentru a  nu mai marca postările suspecte cu sigla "fake news" - informații care par reale, dar sunt false. Compania afirmă că acest mod de avertizare nu a dat roade până acum.

Alternativa - însoțirea acelor postări de așa-numite, informații alternative, care dau context și care ar putea lămuri utilizatorul asupra veridicității unor știri.

Până acum, dacă apărea să zicem o știre conspiraționistă despre Vladimir Putin sau Donald Trump, utilizatorii o puteau marca drept falsă sau neargumentată. Dar asta nu împiedica acea informație să ajungă la utilizatori.

De acum înainte, pe lângă o asemenea informație vor fi asociate fapte incontestabile, detalii de context cu ajutorul cărora cititorul poate înțelege, argumentat, despre ce este vorba în realitate, potrivit stiri.tvr.ro.

Noile link-uri cu ştiri din surse alternative ar putea fi de folos şi în situaţiile unde postarea incriminată reprezintă doar o dezinformare parţială, amestecând informaţii false şi adevăruri pentru a crea o imagine distorsionată asupra subiectului discutat. Până acum, etichetele Fake News puteau fi aplicate doar postărilor identificate ca fiind complet false de cel puţin doi cenzorii recunoscuţi.

[citeste si]

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25