FAKE NEWS cu testarea Covid-19 pentru turiști în Grecia. Adrian Ursu, intervenție în emisiunea lui Mircea Badea

Captură Antena3
Captură Antena3

Jurnalistul Adrian Ursu a prezentat opinia Ambasadei Greciei vizavi de comunicatul MAE despre testarea obligatorie a tuturor turiștilor români, chiar dacă sunt vaccinați. Pare-se că a fost doar o eroare din partea autorităților române. 

De la 1 iulie, turiștii români care merg cu mașina în Grecia vor fi testați obligatoriu anti-Covid, chiar dacă sunt vaccinați - cel puțin așa anunța ieri, MAE. 

'A fost introdusă obligativitatea testării la punctele de frontieră a tuturor persoanelor care intră pe teritoriul elen, indiferent de statul de origine! Persoanele depistate pozitiv la aceste teste vor fi supuse regimului de carantină cu durata de 10 zile la locul de domiciliu sau la o locație stabilită de autoritățile elene. Persoanele confirmate pozitiv la aceste teste, dar care au fost imunizate complet (14 zile de administrarea celei de-a doua doze ori a dozei unice pentru serul Johnson&Johnson), sunt supuse unei perioade de carantină de doar 7 zile. În ultima zi de carantină, toate aceste categorii de persoane vor fi supuse unui test tip PCR', arăta o informare a MAE

Purtătoarea de cuvânt a MAE, Oana Darie, a fost întrebată la Digi24 dacă testele vor fi plătite de turiști sau de greci și a răspuns că: 'Nu, n-au fost plătite nici până acum. Ele s-au făcut tot timpul. Acum noutatea - va fi aplicată unitar pentru toți cetățenii”.

Ambasada Greciei spune că este o 'interpretare eronată'

După miezul nopții, jurnalistul Adrian Ursu a intrat în direct la emisiunea 'În gura presei' de la Antena3 și a oferit mai multe detalii, într-o discuție cu Mircea Badea.

'Dacă te uiți pe comunicatul MAE de pe pagina specială a Ministerului Afacerilor Externe, acolo ni se spune că măsura asta despre care vorbim noi acum, cu testarea suplimentară pe lângă testarea ta de acasă, se aplică în intervalul 26 iunie - 3 iulie. Deci aflăm de la MAE că ea, de fapt, se aplica, dar noi am aflat și nici alte zeci de români care fuseseră pe la graniță. Am fi putut răsufla ușurați că doar până pe 3 iulie și apoi trece și testarea asta obligatorie în Grecia. Dar că acum am închis, practic, o ambasadă a Greciei la București. (...)

I-am sunat pe greci și au zis că nu s-a schimbat absolut nimic, sunt aceleași măsuri care s-au aplicat și anul trecut. Prin sondaj, adică aleatoriu, se fac acele testări. În niciun caz nu se fac pentru toată lumea. Este o interpretare nu știm de unde - eronată - spune Ambasada Greciei, care precizează că - așteptăm și noi clarificări.', a declarat Adrian Ursu.

Amintim totodată că, de astăzi, 1 iulie, este emis gratuit Certificatul digital Covid, care facilitează călătoriile la nivelul Uniunii Europene. (Citește mai mult AICI.)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel