FAKE NEWS: Cazul George Floyd, repetat la GALAȚI. Jandarmeria reacționează

Jandarmeria Galați demontează un ”fake news” apărut zilele acestea în mass-media. 

Jandarmeria Galați reacționează după ce în spațiul public și în presă au apărut imagini și informații cu privire la modul de intervenție al unui echipaj de jandarmi asupra unui bărbat. Incidentul a semănat izbitor cu cazul George Floyd din Statele Unite. 

Ce spun reprezentanții IJJ Galați 

”În data de 24.06.2020, în jurul orei 17:30, la Secția 4 poliție Galați a fost primit un apel telefonic prin care se anunța că în parcul situat în vecinătatea blocurilor C din cartierul Micro 40 se află un bărbat în stare de ebrietate care nu lasă copiii să se joace, iar pe adulți îi gonește de pe bănci. La fața locului s-a deplasat un echipaj mixt, polițist – jandarm.

Persoana în cauză nu a fost găsită în zona parcului ci în apropiere, urinând în fața unui grup de femei aflata la scara blocului. La momentul interceptării acestuia, echipajul de ordine publică a observat că bărbatul este agitat, cu ochii înroșiți, fiind posibil ca acesta să fie sub influența alcoolului sau a substanțelor psihotrope.

Cum au reacționat jandarmii?

Echipajul de ordine publică a luat decizia de a-l conduce la secția de poliție, moment în care bărbatul, în vârstă de 39 ani, s-a opus prin forță fizică luării acestei măsuri, totodată înjurând forțele de ordine și persoanele din jur. Întrucât bărbatul în cauză a continuat să fie violent față de forțele de ordine și a continuat să amenințe, inclusiv cetățenii aflați la fața locului, jandarmul aflat în echipaj l-a imobilizat și încătușat, după care l-a pus în poziția șezut pentru a se calma și a înlătura un posibil pericol. Concomitent a fost solicitată prezența unei ambulanțe pentru ca persoana în cauză să fie transportată în vederea unei evaluări medicale.

Aflat în poziția șezut, fără mască la gură, bărbatul a început să scuipe către forțele de ordine și persoanele prezente. Întrucât era agitat, îi curgea nasul puternic și scuipa, acesta a fost așezat pe o parte și pusă presiune pe omoplat, pentru a-l imobiliza.

După preluarea de către echipajul medical de urgență, bărbatul a fost transportat la Spitalul de Psihiatrie Galați, pentru o evaluare de specialitate. În cauză a fost aplicată o sancțiune contravențională în valoare de 1.000 lei, pentru tulburarea ordinii și liniștii publice”, se arată într-un comunicat de presă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel