Faimoasa fotografie ”Le Violon d'Ingres” s-a vândut cu o sumă record

Foto Pexels
Foto Pexels

O fotografie s-a vândut cu o sumă record.

Faimoasa fotograafie „Le Violon d'Ingres” a lui Man Ray a intrat în istorie, devenind cea mai scumpă fotografie vândută vreodată la licitație, informează CNN.

Imaginea alb-negru, realizată în anul 1924 de artistul suprarealist american, transformă corpul gol al unei femei într-o vioară.

Fotografia, considerată cea mai faimoasă lucrare a lui Man Ray, a fost vândut cu 12,4 milioane de dolari, spulberând estimările de vânzare. Înainte de vânzare, estimările indicau că va ajunge la o sumă cuprinsă între cinci și șapte milioane de dolari, cea mai mare estimare pentru o singură fotografie din istoria licitațiilor, potrivit Christie's, care a vândut lucrarea.

Ray, născut Emmanuel Radnitzky, a trăit între anii 1890 și 1976. A fost un membru important al mișcărilor Dada și suprarealistă, iar lucrarea „Le Violon d'Ingres" a fost lotul de top oferit din colecția lui Rosalind Gersten Jacobs și Melvin Jacobs, directori de magazine și colecționari de artă care au avut legături cu cercurile suprarealiste. Potrivit Christie's, cuplul newyorkez a achiziționat piesa de la Ray în 1962.

Jacobs, fost președinte și director general al Saks Fifth Avenue, a murit în 1993, la vârsta de 67 de ani. Soția sa, Rosalind Gersten Gersten Jacobs, un director Macy's de lungă durată, a murit în 2019, la vârsta de 94 de ani.

Alte piese remarcabile de la licitația din New York

De menționat că, printre alte piese remarcabile oferite la licitația din New York, se numără "Marte", de Vija Celmins, care a fost adjudecată cu 1,26 milioane de dolari.

Înainte de această vânzare, recordul de licitație pentru cea mai scumpă fotografie fusese deținut de "Rhine II" a lui Andreas Gursky, care a fost vândută de Christie's pentru 4,3 milioane de dolari în 2011, notează Mediafax.

Citește și: Necesitatea digitalizării în România. Liviu Jicman (ICR): Sunt momente în care Internetul devine singurul spațiu de acces

Citește și: În ziua cu eclipsa, previziuni tari pentru Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Scorpion. Mari beneficii pentru Pești

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel