EXCLUSIV  Făgețan Cristina, eleva care îi face mândri pe sibieni. "Nu am avut norocul acesta"

Făgețan Cristina, o elevă de la Colegiul Național Gheorghe Lazăr din Sibiu, a obținut nota 10 la examenul de bacalaureat. Este un exemplu pentru toți tinerii din România. 

Tânăra este pasionată de matematică și informatică, așa că va urma cursurile unei facultăți de profil. Făgețan Cristina a vorbit pentru DC News despre rezultatul obținut la examenul de bacalaureat 2016.

Cristina Făgețan ne-a dezvăluit ce vrea să facă în viitor: "Vreau să urmez o facultate de informatică. Nu m-am decis încă dacă la Politehnică din Cluj sau la Babeş-Bolyai, dar cel mai probabil am să mă decid după admitere. Iau în considerare şi Sibiul, dar cred că dacă am să intru la Cluj, am să rămân acolo".

"În România îmi plac în principal oamenii, aici mi-am făcut prieteni, aici am familia, este locul care mă leagă de trecutul meu şi de toate amintirile plăcute. Avem atâtea clădiri şi peisaje de vis ce merită vizitate măcar o dată. Nu ştiu dacă aş schimba ceva, poate mi-aş dori ca românii să fie mai ambiţioşi. Aud de atâtea proiecte interesante care nu sunt puse în aplicare. Mi-aş dori să ducem la capăt mai multe idei, pentru că se ştie că suntem creativi", ne-a spus Cristina Făgețan.

"Nu pot spune că am un idol. De obicei admir diferite calităţi, trăsături de caracter ale persoanelor şi îmi propun să fiu şi eu că ei din acel punct de vedere. Aceste persoane pot fi părinţii mei, prietenii, diferite personalităţi ale căror interviuri le văd la televizor...", ne-a mai zis tânăra întrebată ce personaj contemporan admiră.

[citeste si]

Un examen de nota 10

"Recunosc că examenul de bacalaureat a fost destul de stresant mai ales la proba de limba şi literatură română. Acolo am muncit cel mai mult. Sunt o persoană care caută logica în lucruri şi căreia nu îi place să înveţe mecanic. De aceea mi-a luat ceva timp să înţeleg ce trebuie să am în vedere la această probă. La matematică şi la informatică, în schimb, emoţiile au început să scadă. Acestea sunt materii dragi mie, la care rezolv exerciţiile cu plăcere. Cele mai mari emoţii aici, au fost înainte de a preda lucrarea pentru că îmi era frică să nu fi greşit ceva din neatenţie. Dar nu mi s-a părut nimic dificil, mă aşteptăm totuşi, măcar la un subpunct la care să trebuiască să gândesc mai mult, dar nu am avut norocul acesta", a adăugat Cristina Făgețan.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel