Facultățile pentru care notele de la Bacalaureat nu contează

14-la-ce-facultati-sa-te-inscrii-in-2013
14-la-ce-facultati-sa-te-inscrii-in-2013

Chiar dacă nota de la examenul de Bacalaureat nu este una care să permită intrarea pe dosar la facultățile din cadrul universităților, șansele admiterii la o facultate aflată în top nu sunt epuizate. Ce-i drept, absolvenții de liceu au nevoie de o pregătire temeinică și intensivă. 

Iată facultățile din cadrul Universităţii din Bucureşti la care candidaţii sunt admişi prin examen, precizate de Economica:

- Facultatea de Drept- Se dă un examen la limba română şi la economie.

Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării- examenul de admitere constă într-o proba scrisă de limbă română, creativitate și expresivitate. - Facultatea de Limbi şi Literaturi Străine-  admiterea constă într-un examen scris la orice combinaţie de două limbi dintre: engleză, franceză, germană,  italiană, latină, portugheză, spaniolă, română, rusă, arabă, chineză, japoneză. - Facultatea de Litere- admiterea la specializarea Comunicare şi Relaţii Publice constă într-o probă scrisă de patru ore la limba română şi la o limbă străină. -Facultatea de Psihologie- examenul constă într-o probă scrisă dintr-o tematică anunţată. Iată facultățile din cadrul Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA)  care candidaţii sunt admişi prin examen: - Facultatea de Administraţie Publică- admiterea constă în examen scris, tip grilă, la una dintre următoarele discipline, la alegere: economie, geografie, istorie, limba română, limba engleză. - Facultatea de Comunicare şi Relaţii Publice- admiterea constă într-un examen scris, la una dintre următoarele discipline, la alegere: limba şi literatura română, istorie, economie, psihologie, filosofie. - Facultatea de Management- admiterea constă în examen scris, tip grilă, la una dintre următoarele discipline, la alegere: economie, geografie, istorie, limba engleză, matematică. - Facultatea de Ştiinţe Politice-  admiterea constă în examen scris, la una dintre următoarele discipline, la alegere: filosofie, sociologie, economie, psihologie, istorie, matematică. Iată facultățile din cadrul Universităţii Politehnice din Bucureşti la care candidaţii sunt admişi prin examen: Energetică, Transporturi, Inginerie Aerospaţială, Inginerie în Limbi Străine, Ştiinţe Aplicate sunt facultățile la care admiterea constă într-un examen scris la algebră şi elemente de analiză matematică şi la fizică sau la geometrie şi trigonometrie. Automatică şi Calculatoare, Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei sunt facultăţile la care admiterea constă într-un examen scris la algebră şi elemente de analiză matematică şi la fizică. Iată facultăţile din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai (UBB) pentru care admiterea se face pe bază de examen:  - Facultatea de Matematică- admiterea constă într-o probă scrisă la Matematică sau la Informatică. - Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport- candidaţii care se vor înscrie la specializarea Kinetoterapie vor susţine un test grilă la Biologie, în timp ce candidaţii care vor să studieze la celelalte specializări ale facultăţii vor fi supuşi unui test de rezistență fizică.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel