Facturile bubuie. Iohannis: Trebuie să vedem de ce s-a putut ajunge la aceste prețuri mari

Sursă foto: Facebook Klaus Iohannis
Sursă foto: Facebook Klaus Iohannis

Președintele Klaus Iohannis a vorbit despre facturile la energie.

Klaus Iohannis, președintele României, a făcut declarații despre creșterea prețului la energie:

„Vom discuta despre prețurile enorme la care a ajuns gazul, despre prețul mare, în general, la energie și despre ce se poate face, fiindcă aceste prețuri există, în fapt. Noi am luat măsuri acasă. Există măsuri de compensare, însă aceste măsuri nu pot merge la infinit și trebuie să vedem de ce s-a putut ajunge la aceste prețuri mari, în condițiile în care, de exemplu, nu este folosită întreaga capacitate de transport a conductelor europene. Înseamnă că undeva trebuie analizată foarte bine piața pentru a vedea cum putem să îmbunătățim condițiile concurențiale în așa fel încât să existe o concurență reală și să existe, evident, o protecție a consumatorului“, a precizat Klaus Iohannis.

Președintele a adăugat că o să reitereze „nevoia acelui act delegat care stabilește că gazul și energia nucleară sunt energii bune de tranziție dacă ne îndreptăm spre o economie verde. Aceste două surse sunt vitale pentru noi“.

Iohannis: Se pregătește un vaccin nou pentru OMICRON

Klaus Iohannis a făcut, joi dimineață, mai multe declarații, înainte de a participa la reuniunea Consiliului European. Președintele a vorbit despre un „vaccin nou”.

„Avem multe teme pe ordinea de zi, dar acum, înainte să intru la Consiliu, vreau să mă refer la trei teme care sunt de mare interes pentru noi. Prima temă este pandemia. Vom avea o discuție aplicată. Este evident că există o îngrijorare larg răspândită în legătură cu noua variantă, Omicron. Vom discuta ce se poate face în comun și - foarte important - vom discuta despre cum vom obține un vaccin nou, pregătit pentru a combate această nouă formă a virusului. Este foarte clar pentru toată lumea: doar vaccinarea poate să oprească răspândirea”, a spus președintele Klaus Iohannis.

„Sunt teme complicate și sper să ajungem rapid astăzi la o concluzie, cum obținem acest vaccin nou, cum va fi achiziționat și împărțit între statele membre”, a mai spus președintele.

„De asemenea, tot în legătură cu pandemia, voi atrage atenția să nu se exagereze cu măsurile de resctricționare, în special când e vorba de traficul de mărfuri. Sper să ajungem la concluzii pozitive”, a zis Klaus Iohannis (citește AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel