Bucureștenii îngheață în case, în timp ce facturile la CĂLDURĂ cresc cu 15%. Președinte RADET: Suspectăm anumite... practici

Foto cu caracter ilustrativ Pixabay
Foto cu caracter ilustrativ Pixabay

Facturile la energie termică pentru luna ianuarie pot fi și cu 15% mai mari față de cele din luna decembrie. Asta au de plătit bucureștenii, deși mulți au înghețat în case.

Facturi mai mari cu 15% la... CĂLDURĂ, deși caloriferele au fost reci

Mai mulți președinți de blocuri au depus deja contestanții la Termoenergetica, fiind revoltați de faptul că trebuie să plătească mai mult, deși nu au avut parte de căldură, transmite RealitateaPlus. Facturile pe luna ianuarie au fost mai mari decât cele de pe luna decembrie, cu o creștere de aproximativ 15%. Pentru un apartament cu 2 camere bucureștenii au plătit 350 de lei, iar pentru un apartament cu 3 camere între 300 și 350 de lei. Totuși, au fost blocuri în care creșterea a fost și mai mare de 15%, iar președinții de asociații au contestat aceste creșteri, Termoenergetica micșorând mai apoi prețul.

”Este știut deja, dar putem suspecta și alte practici”

"Este știut deja că în fiecare an în luna ianuarie se plătește mai mult față de luna decembrie. Prima explicație la îndemâna oricui este temperatura ambientală mai scăzută în ianuarie decât în decembrie. pentru a menține confortul de 20 de grade într-un apartament este nevoie de mai multă căldură furnizată de Termoenergetica în luna ianuarie, decât în luna decembrie. Aceasta este o explicație teoretică care ține de temperatura de afară. În plus, sigur că putem suspecta și alte practici care duc la această creștere.

Ceea ce trebuie să știe consumatorul casnic este faptul că blocurile sunt contorizate, iar contorizarea surprinde exact cantitatea de căldură care a fost furnizată în luna respectivă și doar această cantitate de energie termică se plătește. Este evident că la o temperatură scăzută afară, se livrează și se consumă mai mult. În al doilea rând, Termoenergetica are nevoie de cantități cât mai mari de energie termică furnizată consumatorilor pentru a-și acoperi costurile. De asta spuneam că suspectăm și anumite practici.", a explicat Gabriel Dumitrașcu, expert în energie și fost președinte al RADET, la RealitateaPlus.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel