Facturi la GAZE de 6 ori mai mari. Protest în Bihor. "Anul trecut am plătit pe luna noiembrie 320 de lei, acum 1.800"

Facturi la GAZE de 6 ori mai mari. Protest în Bihor. "Anul trecut am plătit pe luna noiembrie 320 de lei, acum 1.800" / Foto: Captură video Realitatea Plus
Facturi la GAZE de 6 ori mai mari. Protest în Bihor. "Anul trecut am plătit pe luna noiembrie 320 de lei, acum 1.800" / Foto: Captură video Realitatea Plus

Zeci de oameni din Bihor au primit facturi şi de șase ori mai mari la gaze, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.

Zeci de localnici ai unei comune din Bihor au ieșit in stradă pentru a-și manifesta nemulțumirile, după ce au primit facturi şi de șase ori mai mari la gaze, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, transmite Realitatea Plus. Se pare că deși operatorul de energie trebuia să plafoneze noile facturi, compania nu a făcut acest lucru. Dimpotrivă, a emis facturi cu valoare aproape dublă faţă de preţul stabilit prin lege.

„Anul trecut am plătit pe noiembrie 320 de lei acum 18 milioane. Cam de 5 ori mai mult. Trebuia să avem o plafonare la 360 nu s-a întâmplat. Ei spun că nu au făcut plafonarea pentru că normele guvernului au venit târziu, dar au fost publicate în Monitorul Oficial pe 28 octombrie, ei au dat pe 1 noiembrie, deci aveau.", a spus unul dintre localnici.

Oamenii spun că nu își permit să plătească sumele uriașe. Mulți și-au schimbat deja furnizorul, dar spun că nu știu cum își vor recupera banii pe care i-au plătit în plus.

Virgil Popescu, reacție

Furnizorul s-a ales cu o amendă de 50.000 de lei de la ANPC, a scris, miercuri, pe Facebook, ministrul Energiei, Virgil Popescu.

"Aș dori să transmit un avertisment clar: nicio companie furnizoare nu își va bate joc de români! Să emită facturile pentru lunile noiembrie 2021 - martie 2022 în acord cu legea nr. 259 din 29 octombrie 2021 pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 118/2021 privind stabilirea unei scheme de compensare pentru consumul de energie electrică și gaze naturale pentru sezonul rece 2021-2022! În mod contrar vor exista sancțiuni dure. Ca de exemplu: Abonații Gaz Vest SA - din județul Bihor - au primit facturile aferente lunii noiembrie fără să fie aplicată legea care prevede plafonarea și schema de compensare! Drept urmare am luat atitudine! Și în urma controlului celor de la ANPC rezultatul este următorul: s-a aplicat Legea 363/2007 și s-a constatat că au încălcat art.6 alin.(1), lit.d.- prețul sau modul de calcul al prețului. Cei de la Gaz Vest SA au primit o sancțiune contravențională de 50.000 lei- și conform art.15-1 odată cu aplicarea sancțiunii contravenționale principale se aplică și sancțiunea complementară de recalculare a consumului citit sau estimat pentru consumatorii casnici începând cu data de 01.11.2021, în termen de 15 zile!", a scris Virgil Popescu pe pagina sa de Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel