EXCLUSIV  Facturi energie electrică. Virgil Popescu: Asta vor vedea, peste şase luni, cei care nu aleg o ofertă

Virgil Popescu, ministrul Energiei, a spus ce vor vedea pe factură românii care nu vor alege o ofertă de energie electrică de pe piaţa concurenţială. 

"Începând cu luna februarie mă aştept ca în facturile românilor să apară acel discount de la serviciul universal către cel mai bun preţ concurenţial pe care furnizorul de energie electrică îl are în piaţă şi cu ocazia asta să avem corecţii la facturile care au fost emise în luna ianuarie.

Ce vă pot spune e că timp de şase luni fiecare furnizor are obligaţia să transmită lună de lună cea mai bună ofertă a sa din piaţa concurenţială, împreună cu un formular de acceptare a ofertei. În momentul când consumatorul este convins că doreşte această ofertă, bifează acceptarea şi trimite înapoi, pe cheltuiala furnizorului, iar această trecere din serviciul universal a fost făcută. Are avantajul că timp de şase luni, acest discount este oferit de către furnizor. Discountul va apărea evidenţiat.

Dacă, timp de şase luni nu am avut timp, s-a întâmplat ceva sau pur şi simplu nu am vrut să fac acest lucru, în luna a şaptea o să văd că acel discount a dispărut, o să văd că o să plătesc o factură mai mare şi atunci o să fie un nou semn de întrebare şi mă gândesc, totuşi, hai să accept oferta sau hai să caut în piaţa concurenţială a altui furnizor oferte", a explicat ministrul Virgil Popescu în cadrul dezbaterii ONLINE: Energy Forum: Liberalizarea pieței de energie și gaze: Consumatorul final, între agenda publică și planurile companiilor.

VIDEO: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel