Factură de 33,5 milioane de lei la gaz pentru o pensionară din Vaslui

Fotografie creată de Magda Ehlers, de la Pexels
Fotografie creată de Magda Ehlers, de la Pexels

O femeie în vârstă de 70 de ani din județul Vaslui a primit o factură la gaz de 33,5 milioane de lei.

O pensionară de 70 de ani din Muntenii de Jos, județul Vaslui, a primit o factură la gaz în valoare de 33,5 milioane de lei pentru consumul din luna decembrie a anului trecut. Femeia a semnalat eroarea, iar apoi a primit o nouă factură. Și de data aceasta era însă tot greșită. 

Pe factura la gaze naturale a femeii era înregistrat un consum de 146.525,153 MWH, de la un index de 1.251 mc - la ultima citire a contorului, la un index de 13.626.428 mc. Asta în condițiile în care "consumatorii" de gaz sunt aragazul și centrala folosită doar pentru încălzitul apei. Pensionara apelează la soba cu lemne pentru a-și încălzi locuința, potrivit Ziarul de Vaslui.

Băiatul femeii a declarat pentru sursa citată că „săptămâna trecută, când a primit mama factura, eu eram în alt colț al țării. M-a sunat panicată că a venit factura la gaz, de 33 milioane lei vechi. Săraca, era atât de bulversată citind atâtea cifre și probabil că nu îi venea să creadă că, de fapt, factura e în lei noi.

Femeia a decis să meargă de urgență la ghișeele Gaz Est, pentru explicații. I s-a spus că este o eroare și a fost emisă o nouă factură, de 1.700 lei. „Normal, și aceea era mult prea mare. În final, după un alt drum, a fost emisă o factură de 200 lei. E bine că totul s-a terminat cu bine, chiar dacă asta a însemnat nervi, timp și câteva drumuri pentru o femeie de 70 ani. Eu m-am întors abia azi în oraș și am fost șocat când am văzut factura inițială”, a mai spus băiatul. 

VEZI ȘI: Virgil Popescu: După 1 aprilie, cred că vom asista la o scădere a preţului la gaze

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, spune că după data de 1 aprilie vom asista la o scădere a preţului la gaze naturale susţinută în mod natural de scăderea consumului şi de încălzirea vremii.

'După 1 aprilie, practic vremea începe să se încălzească, probabil şi jocurile geopolitice pe piaţa gazului nu vor mai fi aşa evidente. Cred că vom asista la o scădere a preţului la gaze naturale, natural până la urmă: scăderea consumului, încălzirea vremii, ceea ce va aduce o corecţie a preţului şi la energia electrică, dar nu la nivelul anului trecut sau a celui de acum doi ani. Urmărim foarte atent piaţa ca să ştim ce vom face şi după 1 aprilie. Vineri, de exemplu, plec la Consiliul de miniştri pe energie şi unul din subiecte este preţul gazului, preţul energiei, să vedem ce măsuri putem lua la nivel comunitar pentru a atenua aceste şocuri', a declarat Virgil Popescu, marţi seara, la B1 TV.

Citește mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel