Facilităţi pentru contribuabilii care îşi vor achita în totalitate datoriile la bugetul local al Reşiţei

Primăria municipiului Reşiţa a decis acordarea unor facilităţi pentru contribuabilii care au debite la plata obligaţiilor fiscale datorate bugetului local, dacă aceştia le vor achita în totalitate până la data de 15 decembrie.

'La nivelul Direcţiei Impozite şi Taxe sunt disponibile mai multe mijloace de plată a acestora, şi anume: plata în numerar la ghişeele serviciului, plata cu cardul bancar la ghişeele serviciului, fiind acceptate atât cardurile de debit, cât şi de credit, plata prin mandat poştal şi plata prin virament bancar cu ordin de plată.

De asemenea, se poate face plata online prin intermediul cardului bancar, prin intermediul platformei ghiseul.ro. Pentru efectuarea acestui tip de operaţiune se accesează de către contribuabil platforma, unde i se generează un username şi o parolă pe care ulterior contribuabilul poate să o personalizeze. Astfel, plata se poate face din orice loc, prin simpla accesare a acestei platforme, unde va putea vizualiza oricând impozitele şi taxele pe care le are de plată şi va putea alege ce plată face şi suma pe care o plăteşte', afirmă directorul executiv al Direcţiei Impozite şi Taxe din Primăria Reşiţa, Ion Florin Brabete.

Pentru a beneficia, însă, de această facilitate, contribuabilii persoane fizice trebuie să îndeplinească cumulativ unele condiţii. Mai exact, trebuie să achite integral debitele principale restante, inclusiv amenzi contravenţionale, existente în sold până la data de 15 decembrie 2019, să depună cerere de scutire de la plata accesoriilor la Direcţia Impozite şi Taxe până la aceeaşi dată, să nu înregistreze restanţe către bugetul municipiului Reşiţa provenite din chirii, redevenţe sau orice alt tip de creanţe gestionate de Direcţia pentru Administrarea Domeniului Public şi Privat al municipiului Reşiţa. Verificarea existenţei sau inexistenţei unor astfel de restanţe va fi efectuată de către Direcţia Impozite şi Taxe, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel