Facilități de transport în Delta Dunării. Cum va fi modernizată

În acest an se va realiza un studiu de fezabilitate pentru prima pistă de biciclete din Delta Dunării.
 
 
Agenţia de Dezvoltare Regională (ADR) Sud-Est din Brăila va avea la sfârşitul acestui an studiul de fezabilitate pentru prima pistă de biciclete amenajată în Delta Dunării, a declarat marţi, în timpul unei conferinţe de presă, directoarea agenţiei, Luminiţa Mihailov. 

Studiul de fezabilitate pentru pista de bicicleta este una din acţiunile care vor fi realizate în acest an în cadrul proiectului „Transdanube.Pearls - Reţea de mobilitate sustenabilă de-a lungul Dunării”, lansat marţi după-amiază la Tulcea. 

„În acest an, conform programului de acţiuni din cadrul proiectului, vom realiza studiul de fezabilitate pentru o pistă de biciclete în Delta Dunării, vom actualiza Planul de mobilitate în Delta Dunării şi vom deschide Centrul de mobilitate sustenabilă din municipiul Tulcea”, a precizat Luminiţa Mihailov. 

[citeste si]

Reprezentanţii ADR Sud-Est au început deja să discute cu Horia Teodorescu, preşedintele Consiliului Judeţean, singura instituţie tulceană care este partener în cadrul proiectului, pentru identificarea sediului Centrului de mobilitate sustenabilă şi a unui model instituţional pentru acesta. 

„Încercăm să promovăm în Delta Dunării noi modele de accesibilitate, o altă variantă de a ajunge la destinaţii turistice, folosind mijloace de transport sustenabile. Avem bărci eco, biciclete, conceptul de caiac-canoe şi este important ca lumea să ştie ce unităţi de cazare oferă posibilitate ecologică de transport”, a menţionat directoarea ADR Sud-Est. 

Potrivit Agerpres, aceasta a mai spus că viitorul Centru de mobilitate sustenabilă va promova şi trasee cicloturistice neomologate, în condiţiile în care la ora actuală România nu are o hotărâre de guvern privind reţeaua naţională de trasee cicloturistice. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel