FACIAS, solicitare pentru Klaus Iohannis privind sistemul de sănătate

FACIAS a solicitat intervenția Președinției în rezolvarea crizelor din sistemul medical românesc.

Fundația pentru Apărarea Cetățenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS), în calitate de membru activ al societății civile, a transmis duminică o scrisoare către Președintele României, Klaus Iohannis prin care îi supune atenției riscul generat de crizele repetate din sistemul public de sănătate din România și îi cere sa intervină în stoparea încălcării dreptului fundamental al cetățeanului la sănătate.

[citeste si]

Pe data de 4 ianuarie, FACIAS a solicitat premierului Mihai Tudose demiterea Ministrului Sănătății pentru incompetență managerială, lipsa de acțiune și responsabilitate care au generat inclusiv decese.

La acel moment, FACIAS transmitea: "Zilele acestea, sistemul de sănătate se confruntă cu o nouă criză, cea a medicilor de familie. În anul 2017 viețile a sute de bolnavi au fost puse în pericol după ce Ministrul Sănătății a riscat declanșarea unei epidemii naționale de rujeolă, după ce mai mulți pacienți și-au pierdut viața din cauza lipsei medicamentelor esențiate pe care Ministerul avea obligația legală să le asigure. Sistemul public de sănătate pare a fi bolnavul ce trebuie supus unui tratament urgent pentru a fi readus la viață.În aceste condiții, ne întrebăm: cât de insensibil și lipsit de responsabiltate poate fi un demnitar care, și atunci când tot mai mulți oameni pierd bătălia pentru supraviețuire în spitale, el să-și ducă mai departe bătălia meschină pentru supraviețuire în funcție? FACIAS consideră că lipsa de reponsabilitate și actele de incompetență managerială nu pot fi tolerate și trebuie sancționate ca atare".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel