FACIAS: Lumea Justiției atacată cibernetic

Fundația pentru Apărarea Cetățenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) consideră că atacurile informatice la adresa publicației online Lumea Justiției și orice cenzură a presei deschid calea unor viitoare limitări ale libertății de exprimare.

FACIAS solicită autorităților competente să efectueze verificări pentru a identifica sursa acestor atacuri, cu atât mai mult cu cât, în timp, și alte canale media s-au confruntat cu același gen de probleme.

Zilele trecute site-ul Lumea Justiției a fost victima unor atacuri cibernetice de mare amploare manifestate prin blocarea serverului, forțând calculatoarele afectate să acceseze continuu un site țintă până când acesta din urmă se blochează.

Deși administratorii publicatiei online au sesizat public aceste atacuri la adresa portalului, până în prezent nicio instituție publică cu atribuții în domeniul criminalităţii informatice nu a anunțat cercetări în vederea luării de măsuri specifice de natura a trage la raspundere și descuraja pe cei care se fac vinovați.

FACIAS: neimplicarea autorităților poate efecta  libertatea de expresie și de opinie

FACIAS consideră că neimplicarea autorităților poate afecta unul dintre principiile elementare ale oricărei democrații funcționale – libertatea de expresie și de opinie.

Mai mult, FACIAS reamintește faptul că România se află printre puținele state condamnate de CEDO pentru ingerințe în libertatea presei și încălcarea dreptului la libera exprimare. A se vedea cauzele Laurian Ieremeiov vs România, Barb vs România, Petru Frasila și Lucica Ciocirlan versus România, iar lista ar putea continua.

De asemenea, aducerea in atenția opiniei publice a unor erori judiciare, abuzuri comise de instituțiile statului sau a unor decizii ale instanțelor care afectează întreaga populație este o obligație a mass-mediei asumată prin însuși rolul său.

Mai mult, așa cum s-a vazut, presa a reușit nu o dată să dezvăluie, prin investigații proprii, derapaje ale reprezentanților unor instituţii ale statului, fie ei magistrați sau politicieni, sau încălcări ale drepturilor fundamentale.

Vezi si: FACIAS, plângere penală pe numele lui Kovesi. "Scurgerile de informații, de notorietate"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel