FACIAS: Crește consumul ilegal de droguri. Avem lege dar nu se poate aplica

Fundația pentru Apărarea Cetățenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) solicită Guvernul României să urgenteze modificarea normelor de aplicare a Legii nr. 104/2008, privind prevenirea și combaterea producerii și traficului ilicit de substanțe dopante cu grad mare de risc, în lumina modificărilor introduse prin Legea nr. 219 din 26 iulie 2021.

Această solicitare vine în contextul în care, în ultima perioadă, s-a constatat o creștere alarmantă a consumului ilegal de droguri în România, un fenomen care necesită măsuri ferme și imediate pentru prevenirea și combaterea sa. Legislația actuală, cu modificările recente, oferă instrumentele necesare pentru a aborda problema drogurilor, dar absența normelor de aplicare corespunzătoare limitează eficacitatea sa. 

Conform modificărilor aduse legii, Guvernul ar fi trebuit să actualizeze normele de aplicare ale legii până la data de 28.10.2021. FACIAS consideră revoltător faptul că la mai bine de doi ani, aceste modificări nu există. Dacă autoritățile și-ar fi făcut treaba, poate accidentul ca cel din 2 Mai nu ar fi existat. 

Tinerii trebuie protejați

FACIAS subliniază importanța urgentării acestui proces, având în vedere că fenomenul traficului de droguri nu doar că afectează sănătatea, ci și siguranța și stabilitatea societății în ansamblul său.

Modificările legislative care vizează creșterea eficienței măsurilor de prevenție și combatere a traficului ilicit de substanțe interzise reprezintă un pas esențial în protejarea tinerilor și a comunităților vulnerabile.

FACIAS a solicitat Guvernului să acționeze cu responsabilitate și promptitudine, în vederea implementării efective a legii. România trebuie să dispună de un cadru legislativ actualizat și eficient în lupta împotriva acestui flagel social.

FACIAS reafirmă angajamentul de a veghea la respectarea drepturilor cetățenilor și la respectarea legilor care îi protejează de abuzuri, dar și de a promova acțiuni guvernamentale transparente și eficiente în interesul public.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel