FACIAS a lansat o petiție prin care solicită demisia Ministrului Educației

FOTO AGERPRES
FOTO AGERPRES

Fundația pentru Apărarea Cetățenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) a lansat o petiție prin care se solită demisia Monicăi Anisie, ministrul Educației.

Solicitarea vine în urma situației în care se găsește învățământul românesc, din cauza lipsei unui proiect concret privind desfășurarea anului școlar 2020 – 2021, a lipsei transparenței și comunicării, precum și a numeroaselor sesizări primite în acest sens de către FACIAS.
 
În același timp, normele privind măsurile sanitare și de protecție în unitățile de învățământ, elaborate de  Guvernul României, sunt neclare, lacunare și astfel încalcă drepturile fundamentale înscrie în Constituție, respectiv, dreptul la ocrotirea sănătății și dreptul la învățătură.
 
FACIAS subliniază că, pentru a asigura un viitor demn tinerilor și copiilor României, educația trebuie să fie una la cele mai înalte cote și nimic din ceea ce a făcut ministrul Monica Anisie nu a demonstrat că poate gestiona cu responsabilitate și profesionalism situația din învățământul românesc.
 
Un alt argument este lipsa asumării răspunderii din partea doamnei ministru și a instituției pe care o conduce, răspundere care a fost așezată pe umerii părinților, elevilor și cadrelor didactice. Situația epidemiologică este una care nu poate fi tratată cu lejeritate, iar lipsa unor măsuri eficiente de protecție nu va duce decât la agravarea problemelor.
 
Menționăm că prin activitatea sa, precum și prin calitatea de membru al CIVICUS (World Alliance for Citizen Participation), de membru de drept al FRA (Agenția Uniunii Europene pentru Drepturi Fundamentale) și de membru al Consiliului Economic și Social, FACIAS veghează asupra respectării drepturilor cetățenilor, în relația acestora cu Statul Român.

Cei care doresc să semneze petiția, o pot face accesând linkul de mai jos:
 
https://www.petitieonline.com/cerem_demisia_ministrului_educaie


 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel