Faci chef la tine acasă în pandemie? Ce spune Arafat

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Șeful DSU, Raed Arafat, a făcut mai multe comentarii legate de evoluția epidemiei din România și comportamentul cetățenilor în ciuda crizei.

„Respectarea măsurilor care s-au recomandat rămâne extrem de imporatntă în perioada aceasta. Dacă vom continua să vedem situații cum am văzut ieri în Centrul Vechi să se repete și oamenii să nu înțeleagă, asta înseamnă că oamenii sunt dispuși să facă asta la ei acasă, unde n-avem niciun cuvânt de spus.

Dacă se întâlnesc 30-40 într-un apartament și fac un chef, de regulă noi nu avem control asupra situației absolut deloc. Dacă acest lucru se face și este inconștineță în acest sens, vom vedea că măsurile luate vor eșua”, a spus Arafat, la Digi 24.

„Dacă totuși majoritatea lor vor respecta regulile care sunt, este posibil să ajungem să controlăm situația la un platou și să începem să vedem o curbă descendentă în următoarele săptămâni. Atenție, lucrurile nu se întâmplă brusc. Se întâmplă încet, am văzut cum am ajuns de la 500-400-300 de cazuri la doar 100 de cazuri pe zi. Dar am văzut cât de încet a mers această scădere. Creșterea poate fi foarte rapidă, însă”, a continuat expertul în sănătate publică.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel