EXCLUSIV  Facebook vrea să GUVERNEZE. Zuckerberg, noul Soros

Mark Zuckerberg ar putea fi continuatorul miliardarului George Soros în ceea ce privește influența asupra lumii. El a anunțat o nouă misiune a Facebook. 

George Soros, spune profesorul Mircea Coșea, a fost principalul agent și exponent al globalizării, exponentul capitalului în sine, delocalizat, care nu mai era legat de o zonă geografică, de o fabrică, de o localitate în sine. Mai mult, filosofiile miliardarului american din Ungaria au susținut, ideologic, globalizarea, societatea deschisă, fără reguli. 

În prezent, are loc procesul de deglobalizare (VEZI AICI MAI MULT). 

Rolul lui Mark Zuckenberg nu poate fi certificat, dar pare a fi preluat ștafeta de la George Soros pe panta democrației. Jurnalistul Val Vîlcu a atras atenția asupra misiunilor Facebook: ”La început, servea nevoilor de socializare și divertisment. Apoi a introdus funcția de informare. Ulterior, a introdus filmările, inclusiv cele live, concurând cu site-uri dedicate. Într-un cuvânt, încearcă să `înghită` tot”. 

O nouă misiune a Facebook: Guvernarea

Acum, ultima misiune pe care Mark Zuckerberg vrea să o dea Facebook-ului este cea de GUVERNARE. Nu este o speculație românească, nu vine ca urmare a protestelor, despre care se crede, la nivelul percepției publice, că ar fi organizate pe Facebook, ci The Guardian a ajuns la această concluzie, după declarația lui Mark Zuckerberg: ”În vremuri ca acestea, cel mai important lucru pe care noi îl putem face pe Facebook este să dezvoltăm o infrastructură socială care să dea oamenilor puterea să construiască o comunitate globală care să muncească pentru noi toți”,  o comunicare globală care ”să prevină răul, să ajute în timpul crizei și să reconstruiască ulterior ei”. The Guardian subliniază că acest rol poate fi într-un cuvânt descris drept ”guvernare”. 

Astfel, Mark Zuckerberg vrea să transforme Facebook într-o putere supranațională, o interfață digitală între tine și orice altceva. Fondatorul Facebook a folosit de 24 de ori ideea ce contruire a unei infrastructuri. 

Dar, cel mai imporant, este că nu avem un răspuns, după cum scrie sursa citată, la întrebare ”unde se termină puterea Facebook?”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel