Facebook în creștere în ciuda amenzilor uriașe

Facebook - Rețea de socializare
Facebook - Rețea de socializare

Compania Facebook continuă să înregistreze creșteri în ciuda amenzilor din ultima perioadă. 

Facebook continuă să înregistreze creşteri ale veniturilor şi numărului de utilizatori, în pofida faptului că a primit două sancţiuni de mai multe milioane de dolari în aceeaşi zi şi că are deschise o serie de investigaţii de către reglementatori, a anunţat compania, citată de agenţia EFE.

Compania, condusă de Mark Zuckerberg, a câştigat în perioada ianuarie-iunie 2019, 5,045 miliarde dolari, cu 50% mai puţin faţă de cele 10,093 miliarde dolari profit în perioada similară din 2018, dar, pe de altă parte, încasările au crescut cu 26,85%, până la 31,963 miliarde dolari, iar numărului de utilizatori activi lunar s-a majorat până la 2,41 miliarde.

Motivul pentru care profitul a scăzut în pofida acestei creşteri a veniturilor şi utilizatorilor trebuie căutat în sancţiunile reglementatorilor - cea mai mare dintre acestea anunţată miercuri, de 5 miliarde dolari, pe care Facebook le-a preconizat şi au fost prevăzute în conturi, scrie EFE.

Amendă uriașă pentru Facebook

Miercuri, Comisia Federală pentru Comerţ a SUA (FTC) a anunţat o amendă de 5 miliarde dolari pentru proasta gestionare a datelor private ale utilizatorilor, cea mai mare impusă vreodată unei companii de tehnologie, şi, la rândul său, Comisia pentru Piaţa de valori (SEC) a anunţat o amendă de 100 milioane dolari.

În plus, compania a profitat de prezentarea rezultatelor pentru a confirma ceva ce se specula încă de marţi, când s-a anunţat ancheta şi anume că este una dintre firmele de tehnologie investigate de către Departamentul de Justiţie al SUA pentru presupuse practici de monopol.

În paralel, Facebook este subiectul unei alte investigaţii antimonopol a FTC, a explicat compania, motiv pentru care noi sancţiuni apar drept o posibilitate reală la orizont.

Anunțul făcut de oficialii Facebook 

În pofida acestora şi a multiplelor scandaluri care în ultimii ani au afectat imaginea sa în presă şi în rândul unor utilizatori, afacerea Facebook continuă să aibă un parcurs bun şi nu numai că adaugă noi utilizatori, ci şi cei deja existenţi petrec mai mult timp sau desfăşoară mai multe activităţi în reţeaua de socializare.

Luni s-a anunţat că utilizatorii sunt tot mai activi pe Facebook, ceea ce s-a văzut în creşterea atât a like-urilor cât şi a click-urilor pe anunţuri, conform ultimelor date ale Audience Insights, instrumentul creat de reţeaua de socializare cu scopul de a fi cunoscute obiceiurile internauţilor.

În perioada ianuarie - iunie, media comentariilor scrise de fiecare utilizator pe Facebook a crescut de la 4 la 5, media de like-uri s-a majorat de la 9 la 13 şi, în cazul click-urilor pe anunţurile din reţeaua de socializare, avansul a fost de la 8 la 11.

În total, 2,7 miliarde persoane la nivel mondial utilizează lunar cel puţin unul dintre principalele produse ale companiei, care, în afară de Facebook, include şi Instagram, WhatsApp şi Messenger.

Sursa principală de venituri a companiei Facebook

Publicitatea continuă să fie principala sursă a venituri a companiei şi, în cadrul acesteia, publicitatea pe dispozitive mobile reprezintă 94 % din total.

"Am avut un trimestru puternic şi afacerea noastră şi comunitatea continuă să crească. Investim în realizarea de protecţii pentru o confidenţialitate mai mare pentru toată lumea şi noi experienţe pentru cei care folosesc serviciile noastre", a afirmat Zuckerberg în comunicat.

În afară de sancţiunea economică, Facebook s-a angajat, de asemenea, în faţa FTC să aplice o serie de măsuri stabilite pentru îmbunătăţirea operaţiunilor în ceea ce priveşte confidenţialitatea, care includ, printre altele, faptul că Zuckerberg va trebui să certifice personal avansurile în acest domeniu.

Astfel, dacă CEO-ul şi cofondatorul reţelei sociale va minţi şi declaraţiile sale nu vor corespunde cu îmbunătăţirile reale ale reţelei aceasta s-a putea solda cu anchete civile şi penale la nivel individual pentru mărturie falsă.

În pofida sancţiunilor, creşterea veniturilor şi a numărului de utilizatori ai Facebook au animat miercuri investitorii de la Wall Street, iar acţiunile companiei au urcat cu 0,89 %, până la 206,50 dolari pe titlu în operaţiunile electronice de după închiderea bursei din New York.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel