Facebook depășește valoarea de un trilion de dolari după decizii judecătorești favorabile

Foto: Pxhere. Imagine cu rol ilustrativ
Foto: Pxhere. Imagine cu rol ilustrativ

Facebook a ajuns la o valoare record.

Conform BBC, un tribunal federal din Statele Unite ale Americii a renunțat la două procese separate antitrust care vizau cea mai rețea de socializare din lume. Judecătorul James Boasberg a decis că plângerea antitrust a Comisiei Federale pentru Comerț (FTC) a fost prea vagă. Între timp, celălalt proces început de mai multe state americane a fost respins pe motiv că încălcările presupuse au avut loc acum prea multă vreme.

Astfel, acțiunile Facebook au crescut cu 4,2 procente, la 355,64 dolari bucata. Drept consecință, valoarea de piață a Facebook a trecut pragul de 1 trilion dolari pentru prima dată în istoria sa, alăturându-se Apple, Microsoft, Amazon și companiei mamă a Google, Alphabet.

Ce se arată în motivarea deciziei judecătorești la adresa FTC

Tribunalul Districtului Columbia a transmis că plângerea FTC era „insuficientă legal” și că nu avea șanse de reușită fiindcă Comisia „nu a reușit să strângă suficiente dovezi” pentru a-și susține acuzațiile cum că Facebook își sugrumă competiția. În acest caz, guvernul american cerea gigantului tehnologic care deține Instagram și WhatsApp să fie fragmentat.

„Plângerea FTC spune aproape nimic concret despre câtă putere a avut, de fapt, Facebook sau câtă are în prezent”, a motivat judecătorul Boasberg. „Este de parcă agenția guvernamentală se așteaptă ca tribunalul să fie de acord cu cunoștința comună cum că Facebook este un monopolist”.

Nici coaliția de state americane nu a avut sorți de izbândă

Într-o decizie separată, judecătorul a respins cererea de cercetare a Facebook începută de o coaliție de 45 de state americane în tandem cu FTC. Procesul trebuia să ajungă în punctul în care Facebook era forțat să vândă Instagram și WhatsApp. Astfel, întregul caz era legat de achizițiile celor două aplicații din 2012 și 2014.

În martie, Facebook a cerut tribunalului din Districtul Columbia să respingă această plângere „fără sens”. Firma a motivat că procesul FTC „ignoră realitatea industriei high-tech dinamică și extrem de competitive în care operaționalizează Facebook”. Astfel, judecătorul a decis că nu există scuze pentru care statele și FTC au așteptat între șase și opt ani să dea în judecată Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel