Facebook, decizie referitoare la prevenirea sinuciderilor

Facebook va extinde și în alte țări folosirea software-ului de recunoaștere a tiparelor comportamentale ce au vizat detectarea utilizatorilor cu intenții suicidare, au anunțat luni reprezentanții reţelei, citați de Reuters.

Facebook a început testarea acestui software în Statele Unite în luna martie, când compania a început să scaneze conținuturile și comentariile de pe rețea care ar conține fraze ce ar putea semnala o iminentă tentativă de sinucidere.

Facebook nu a dezvăluit prea multe detalii tehnice ale acestui program, însă compania spune că software-ul său caută anumite fraze ce ar putea reprezenta indicii — precum întrebări de tipul "Ești ok?" și "Pot să te ajut?".

Dacă software-ul detectează o posibilă sinucidere, el alertează o echipă de angajați ai companiei Facebook care sunt specializați în astfel de cazuri. Sistemul sugerează o serie de soluții pentru utilizator sau pentru prietenii persoanei vizate. În anumite cazuri, angajații Facebook contactează autoritățile locale pentru a le cere să intervină.

[citeste si]

De asemenea, Facebook spune că încearcă să angajeze specialiști care să fie disponibili la orice oră pentru a contacta autoritățile în limbile locale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel