Facebook a închis pagina unui partid. Acuzații grave la adresa formațiunii politice

Compania Facebook a anunţat că a închis pagina unui partid. Ce acuzații i se aduc formațiunii politice.

Compania Facebook a anunţat joi că a închis pagina partidului AdvanceNZ, cu două zile înainte de alegerile generale, acuzând această formaţiune că promovează teorii ale conspiraţiei şi dezinformări cu privire la pandemie, informează AFP.

"Nu vom autoriza pe nimeni să distribuie pe platforma noastră dezinformări cu privire la COVID-19, (dezinformări) ce ar fi de natură să aducă în mod iminent un prejudiciu fizic. Noi am închis pagina de Facebook 'Advance New Zealand/New Zealand Public Party' pentru încălcări repetate ale acestei politici", a explicat un purtător de cuvânt al reţelei de socializare, scrie Agerpres.

Fondatorul partidului, Billy Te Kahika, a cărui audienţă a explodat datorită reţelei sociale în numai câteva luni, a criticat această decizie a Facebook şi a acuzat compania de ingerinţă în procesul electoral. "Facebook a comis, oficial deja, o ingerinţă în alegerile neozeelandeze din 2020", a spus el într-o înregistrare video postată pe contul său de Facebook personal.

Lider al mişcării conspiraţioniste neozeelandeze

Fost chitarist de blues, Billy TK, după cum este el cunoscut, candidează pentru un loc de deputat în alegerile legislative de sâmbătă. El a fost una dintre surprizele campaniei, impunându-se rapid drept lider al mişcării conspiraţioniste neozeelandeze.

Postările lui de pe reţelele sociale, ca şi discursurile de campanie, sunt pline de teorii ale conspiraţiei, care s-au propagat în lume la fel de repede ca noul tip de coronavirus. Promotorii acestor teorii au obsesia unui "deep state", un "stat din umbră" sau "stat profund", şi afirmă că actuala criză sanitară a fost fabricată de guverne pentru a ţine sub control populaţia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel