Facebook a decis peste CÂȚI ANI poate reveni Trump pe platformă

Facebook Donald Trump
Facebook Donald Trump

Donald Trump nu mai poate avea un cont de Facebook în următorii ani, a decis compania condusă de Mark Zuckerberg. 

Facebook a anunţat că Donald Trump, preşedinte al SUA între 2016 şi 2020, va rămâne suspendat pentru doi ani. 

"Având în vedere gravitatea lucrurilor care au dus la suspendarea contului lui Donald Trump, considerăm că acţiunile sale au constituit o încălcare gravă a regulilor noastre, astfel că merită cea mai înaltă pedeapsă din protocoalele noastre. Îi vom suspenda contul pentru următorii doi ani, dar data suspendării începe, practic, din 7 ianuarie 2021", a declarat vicepreşedintele departamentului de Relaţii Externe al Facebook, Nick Clegg, conform politico.eu

De altfel, ultima postare de pe Facebook a lui Donald Trump datează de pe 6 ianuarie, când făcea apel la calm spre protestatarii de la sediul Capitoliului SUA. 

"Fac un apel la toată lumea de la Capitoliu să rămână paşnică. Fără violenţă! Nu uitaţi, suntem un partid al legii şi ordinii, respectaţi legea şi bărbaţii şi femeile noastre în albastru. Vă mulţumesc!", scria atunci Donald Trump. 

Contul lui Trump, suspendat pe 7 ianuarie 

"Am identificat două încălcări ale regulilor noastre pe pagina preşedintelui Donald Trump care duc la o suspendare de 24 de ore, ceea ce înseamnă că el pierde capacitatea de a posta pe platformă în această perioadă", a explicat pe Twitter echipa de comunicare a companiei californiene.

Facebook eliminase deja un video în care republicanul făcea apel la manifestanţi 'să se întoarcă acasă', dar în care declara de asemenea, fără probe, că alegerile au fost fraudate.

Într-o postare pe blog, CEO-ul Facebook, Mark Zuckerberg, a anunțat că platforma sa de socializare îl va bloca pe Donald Trump „pe termen nelimitat” după protestele violente din 6 ianuarie. Conform The Verge, interdicția va fi valabilă cel puțin până la Ceremonia de învestire a președintelui Statelor Unite, pe 20 ianuarie.

„Evenimentele șocante din ultimele 24 de ore demonstrează clar că președintele Donald Trump intenționează să-și folosească ultimele clipe de la conducerea țării pentru a submina tranziția pașnică și legală a puterii către succesorul său ales, Joe Biden”, a spus Zuckerberg. „Extindem interdicția plasată pe conturile sale de Facebook și Instagram la infinit și cel puțin pentru următoarele două săptămâni, până tranziția pașnică a puterii este gata”.

VEZI Donald Trump, blocat pe Facebook „pe o durată nedeterminată”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel