ALEGERI SUA 2020. Facebook a cenzurat pagina "Stop hoției", înființată de alegătorii lui Trump

Sursa foto: Agerpres
Sursa foto: Agerpres

Facebook a cenzurat "Stop the Steal", o pagină de Facebook înființată de alegătorii lui Trump care organizează mitinguri pentru a cere integritate în procesul de numărare a buletinelor de vot.

Pagina abia înființată a crescut rapid la peste 300.000 de membri în decurs de 24 de ore, pe măsură ce îngrijorările alegătorilor cu privire la neregulile din secțiile de votare au crescut. 

În octombrie, fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, a donat peste 100 de milioane de dolari unui proiect pentru "alegeri sigure” condus de fostul manager de campanie Obama David Plouffe. Dar, acum, se pare că alegătorii republicani nu au voie să folosească platforma pentru a se organiza în apărarea integrității electorale.

"O treabă absolut atroce"

Presa a difuzat mai multe articole despre "Stop the Steal", atacându-i pe membrii săi ca fiind furnizori de "dezinformare" și criticând Facebook pentru că nu a cenzurat pagina rapid. Un jurnalist a susținut că permiterea alegătorilor republicani să folosească Facebook pentru a organiza mitinguri în apărarea alegerilor corecte ar duce cumva la violență.

"Facebook face, încă o dată, o treabă absolut atroce pentru reducerea dezinformării și a retoricii violente legate de alegeri”, a declarat reporterul Rolling Stone, EJ Dickson, pe Twitter, potrivit Breibart.

Centre for Countering Digital Hate, un ONG cu sediul în Marea Britanie, care presează companiile de social media să cenzureze conservatorii, a cerut, de asemenea, Facebook să închidă pagina.

Facebook, acuzații

Într-un comentariu adresat presei, un purtător de cuvânt al Facebook a acuzat grupul că încearcă să "delegitimizeze" procesul electoral și a spus că unii membri ai grupului "au instigat la violență”.

"În conformitate cu măsurile excepționale pe care le luăm în această perioadă de tensiune sporită, am eliminat grupul "Stop the Steal”, a declarat reprezentantul Facebook. "Grupul a fost organizat în jurul delegitimizării procesului electoral și am văzut apeluri îngrijorătoare la violență...”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel