Fășia Gaza: Soldații israelieni, focuri de avertisment și gaze lacrimogene împotriva protestatarilor palestinieni

Fâșia Gaza
Fâșia Gaza

Soldații israelieni au lansat un atac cu gaze lacrimogene împotriva palestinienilor care protestau la granița dintre Gaza și Israel. În decursul ultimei luni, 43 de palestinieni au fost uciși de focurile de armă ale taberei israeliene, informează Reuters.

Nu s-au rapoartat decese sau vătămări în niciuna dintre cele cinci tabere apărute pe partea palestiniană a gardului de frontieră, de-a lungul căruia, locuitorii din Fâșia Gaza desfoșoară "Marele marș de întoarcere", lansat pe 30 martie.

Începând cu primele ore ale dimineții, tinerii au incendiat anvelope, urmând să le rostogolească spre gardul israelian, pentru a genera ca un ecran de fum prin care să contracareze agresiunile provenite din partea israeliană.

[citeste si]

Protestele vor culmina pe 15 mai, când palestinienii marchează "Nakba" (”Catastrofa”), comemorând strămutarea lor din 1948. Un alt motiv al protestelor este decizia președintelui Donald Trump de a muta ambasada americană la Ierusalim în data de 14 mai, a 70-a aniversare a înființării Israelului.

Palestinienii și grupurile pentru drepturile omului au criticat Israelul pentru că a deschis focul împotriva protestatarilor. Israelul afirmă că își protejează granițele și ia o astfel de acțiune doar atunci când demonstranții palestinieni aruncă pietre și sticle incendiare sau încearcă să pună explozivi prea aproape de gard.

Autoritățile israeliene afirmă că majoritatea celor uciși au fost militanți, acuză pe care palestinienii o negă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel