F.S.A.F. Solidaritatea, reacție la declarațiile lui Florin Cîțu privitoare la sporurile salariale: Halucinant și injust

Florin Cîțu
Florin Cîțu

Federația Sindicatelor din Administrația Fiscală Solidaritatea a venit cu o reacție privitoare la declarațiile premierului Cîțu referitoare la sporurile salariale.

F.S.A.F. Solidaritatea a constatat cu uimire faptul că Guvernul Cîțu a reușit să rezolve problema pensiilor speciale, cumulul pensiilor cu salariul in sectorul public, digitalizarea si modernizarea A.N.A.F., precum si alte promisiuni lansate in perioada campaniei electorale, iar acum a luat in vizor salariile si sporurile funcționarilor publici.

Declarațiile premierului Cîțu referitoare la sporul de condiții de muncă, spor necunoscut domniei sale, deși a ”păstorit” Ministerul Finanțelor Publice, mai bine de un an de zile, sunt de-a dreptul halucinante și injuste.

Solicităm domnului premier Florin Cîțu ca în cadrul analizei sporurilor din sistemul public sa aibă în vedere si faptul ca funcționari publici sunt supuși regimului incompatibilității prevăzut de secțiunea a 5-a din Legea nr. 161/2003, care nu permite funcționarilor publici un cumulul de venituri salariale (public/privat), asemeni altor categorii de bugetari, precum medicii sau profesorii, care nu sunt supuși acestor incompatibilități.

Tăierile vor genera un val de nemulțumire

Reamintim faptul ca funcționarii publici care au desfășurat activități de monitorizare și control cu privire la societăți comerciale, nu se pot angaja la aceste societăți timp de 3 ani după ieșirea din corpul funcționarilor publici. Pentru funcționari publici cu vechime in sistem, numărul firmelor la care se pot angaja după o eventuala disponibilizare, se reduce cu fiecare an vechime in cadrul activităților de mai sus.

Totodată, dacă premierul consideră anumite sporuri nejustificate, ca de exemplu sporul de condiții de muncă, să cuantifice si sa acorde un spor pentru incompatibilitatea funcționarilor publici, in conformitate cu principiul nediscriminării si al criteriilor generale de performața prevazute de către Legea cadru a salarizării nr. 153/2017.

Atragem atenția tuturor factorilor de decizie implicați in aceasta asa zisa analiza a sporurilor din sistemul public, ca masuri pompieristice de tăieri si reduceri de venituri salariale, vor genera un val de nemulțumire si proteste similare cu cele din anul 2010.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel