Extremist maghiar, condamnat pe viaţă pentru uciderea unui poliţist

Un extremist de dreapta din Ungaria, pasionat de arme şi de jocuri de război, a fost condamnat vineri la închisoare pe viaţă pentru uciderea unui poliţist în urmă cu peste doi ani, relatează DPA. 

Un tribunal din oraşul Szombathely din vestul ţării a stabilit că Istvan Gyorkos l-a ucis pe ofiţerul de poliţie Peter Palvolgyi, de 46 de ani, cu o armă cu foc rapid în timpul unei confruntări în jurul unei percheziţii autorizate la domiciliu în octombrie 2016.

În vârstă de 78 de ani, Gyorkos a condus Frontul Naţional Ungar (MNA), neonazist, timp de 20 de ani, până când acesta a fost dizolvat în decembrie 2016. MNA obişnuia să organizeze exerciţii paramilitare pentru extremiştii de dreapta din întreaga Europă într-o pădure din apropiere de oraşul natal al lui Gyorkos, Bony, din vestul Ungariei. Agenţi ai poliţiei secrete ruse GRU au participat de asemenea la exerciţii cu muniţie reală, ceea ce a ridicat întrebări despre posibile legături între Moscova şi MNA.

Pe parcursul procesului de 14 luni, Gyorkos a susţinut că l-a împuşcat involuntar pe poliţist, apăsând pe trăgaci după ce el însuşi fusese împuşcat şi rănit de un al doilea poliţist venit să îi percheziţioneze locuinţa. Afirmaţia asta era în contradicţie cu o declaraţie anterioară în care a spus că celălalt poliţist l-a împuşcat pe Palvolgyi. Potrivit unor martori, inculpatul a deschis primul focul şi a fost rănit în schimbul de focuri care a urmat.

Preşedintele completului de judecată a respins acest lucru ca fiind irelevant. 'Decesul victimei a fost cauzat de inculpat', a spus judecătorul Roland Varga, explicând verdictul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel