Extrema dreaptă, măsură împotriva migranților. Cum le BLOCHEAZĂ accesul

În jur de o sută de militanţi ai Generaţiei Identitare (GI, extrema dreaptă) urcau sâmbătă dimineaţa spre trecătoarea Col de l'Echelle, punct de trecere al migranţilor în Alpii francezi, pentru a "veghea ca niciun (migrant) ilegal să nu poată intra în Franţa", informează AFP. 

Această trecătoare este "un punct strategic pentru trecerea migranţilor ilegali" dinspre Italia, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al GI, Romain Espino, denunţând "lipsa de curaj" a oficialilor. "Cu puţină voinţă se poate controla imigraţia şi frontierele", a spus acesta. 

Grupul de militanţi, format majoritar din francezi, numără de asemenea italieni, unguri, danezi, austrieci, britanici şi germani. 

După o ascensiune începută după orele locale 09:00, echipaţi cu rachete de zăpadă, membrii grupului intenţionează să materializeze o "frontieră simbolică" cu ajutorul unor grilaje de plastic şi să rămână noaptea pe trecătoare. 

Trebuie să le "explicăm eventualilor migranţi că nu este uman să li se spună acestor oameni care traversarea Marea Mediterană sau Alpii înzăpeziţi că aceste trasee nu reprezintă niciun risc. Este fals", a declarat Romain Espino. "Ei nu vor găsi un Eldorado, este imoral. Cei care plătesc cheltuielile sunt francezii", a adăugat el. 

Culminând cu o înălţime de 1.762 de metri, trecătoarea Col de l'Echelle este situată la şase kilometri de frontiera Franţei cu Italia. De un an de zile, departamentul Hautes-Alpes cunoaşte o creştere exponenţială a sosirilor de tineri migranţi, majoritatea din Guineea şi Coasta de Fildeş. Potrivit autorităţilor franceze, 315 de migranţi ilegali au fost retrimişi în Italia în 2016 şi 1.900 în 2017.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel