Extrema Dreaptă europeană se unește. Mesaj dur către Parlamentul European

La Milano, la un hotel de lux, liderii extremei dreapta din Europa au luat parte la o discuție pentru a pune bazele unei alianțe care îl va avea ca lider pe vicepremierul italian Matteo Salvini, anunță The Guardian.

Cu o retorică și cu un mesaj populist în stilul său caracterestic, Matteo Salvini, din Italia, a lansat luni, la Milano, ceea ce el a numit "o viziune a Europei pentru următorii 50 de ani", în încercarea de a aduce într-o alianță extrema dreaptă din întreaga Europă.

Viceprim-ministrul italian și liderul partidului naționalist al Ligii a împărțit scena unui hotel de lux din Milano, cu politicieni de la alte trei partide naționaliste pentru crea un nou bloc care ar zdruncina Parlamentul European după alegerile din mai.

"Visul european este amenințat de birocrații și bancherii care guvernează Europa. Ei au guvernat Europa de prea mult timp; ar trebui să fie într-adevăr un guvern de oameni", a spus Salvini, în fața unui public numeros.

Noua coaliție europeană

Evenimentul de luni a fost numit "Către un bun simț al Europei: popoarele se ridică" iar Salvini a anunțat lansarea unei noi coaliții europene. În cele din urmă, Salvini a apărut împreună cu alți doi deputați europeni, Jorg Meuthen, de la Alternativa pentru Germania (AfD) și Anders Vistisen, de la Partidul Popular Danez, precum și de Olli Kotro, candidat al Partidului Naționalist Finlandez la alegerile din această țară.

Nu există nicio îndoială că extrema dreaptă este în creștere în Europa. Dreptul populiștilor este la putere în Ungaria și Polonia, în timp ce Salvini a devenit cel mai puternic politician din Italia, iar coaliția de dreapta a obținut mari câștiguri în alegerile interne. Liga Salvini, naționalistul Marin Le Pen în Franța și partidul Libertății din Austria pot obține rezultate bune la alegeri, sporind astfel numărul de deputați europeni de extremă dreaptă.

Vezi și: Italia, lege ce extinde substanţial noţiunea de 'legitimă apărare'

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel