EXCLUSIV  Extrema dreaptă a câştigat alegerile în Italia, dar Meloni ar putea să piardă funcţia de premier. Hartmann: Îi trebuie o singură trădare

H.D. Hartmann, analist de politică externă, afirmă că Giorgia Meloni nu este încă sigură de postul de premier al Italiei, deşi extrema dreaptă a câştigat alegerile parlamentare, iar partidul pe care îl conduce, Fratelli d'Italia, a luat cele mai multe voturi. 

"Alegerea Giorgiei Meloni, prima femeie prim-ministru din Italia, este un eveniment profund european, pentru că se înscrie în marea diversitate a familiei europene. Acuzată că este reprezentanta liniei directe mussoliniene, primul fascist al Europei, Giorgia Meloni câştigă decisiv. Partidul său, Fratelli d'Italia, numele imnului revoluţionar de după Garibaldi, câştigă decisiv alegerile de ieri. 

O prezenţă mică pentru Italia la vot, doar 64%, mare însă pentru multe state europene, care au sub 40% prezenţă la vot. Alegerile de ieri prefigurau câştigul net şi victoria decisivă a Giorgiei Meloni. Este născută în 1977, deci este foarte tânără, şi de foarte tânără a fost aleasă om politic. Fost consilier al consiliului municipalităţii Roma, fost deputat, fost eurodeputat, una din cele mai tinere ministre ale Italiei, ministru cu problemele tineretului în guvernul Berlusconi 3, Meloni îşi construieşte o identitate politică pe care o va denumi naţionalism conservator. Imediat, analiştii au început să facă o operaţie de identificare a relaţiilor sale directe, ideologice, cu Mussolini şi mişcarea sa, pentru că Mussolini îşi denumea ideologia naţionalism revoluţionar. De aici şi până la naţionalismul conservator al Giorgiei Meloni nu e decât un pas, care a fost şi făcut prin apropierea de mişcările conservatoare de extremă dreaptă din SUA. Ea a participat la întâlniri în SUA cu ideologi conservatori de extremă dreaptă. 

De când nu a mai fost ministru şi de când Berlusconi şi-a desfiinţat partidul cu care a fost la putere, şi-a croit un drum nou. Astfel, devine prima femeie din Italia care are şanse să fie numită prim-ministru", a punctat H.D. Hartmann.

Cum ar putea Meloni să fie privată de funcţia dorită: Îi trebuie o singură trădare

"Dar nu înseamnă, însă, că va fi numită prim-ministru! Pericolul fundamental este, exact ca în orice democraţie slabă, ca preşedintele, care este doar un simbol, o figură în vârful piramidei statale italiene, să refuze numirea ei ca prim-ministru. Are această capacitate, fiind de altfel singura lui putere politică. După cum ştim, preşedintele Italiei este un fost socialist şi reprezintă în ideologia europeană singura piatră de oprire a lui Meloni de a deveni prim-ministru. 

Coşmar sau nu al UE, declarată duşman de întreaga stângă europeană, declarată diavolul în persoană de către extrema stângă feministă şi progresistă, producătoare a marilor cenzuri de tip woke în Europa, Meloni are de învăţat că mrejele politicii italiene pot să îi blocheze fără niciun fel de efort ascensiunea la funcţia de prim-ministru. Îi trebuie o singură trădare. Iar din linia aceea, de la CInque Stele până la Fratelli d'Italia care pot forma o alianţă ultramajoritară, dacă unul trădează, preşedintele Italiei are toate elementele constituţionale de a-i bloca accesul la funcţia de prim-ministru. Deci jocul nu este terminat!", a mai precizat H.D. Hartmann. 

CITEŞTE ŞI Silvio Berlusconi ar fi spus că el va fi premierul Italiei, după alegeri: Salvini nu are experienţă, deci eu voi fi şeful Guvernului

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel