Extrase INCREDIBILE din conversația lui Trump cu jurnaliștii, la bordul Air Force One

În presa internaţională au apărut extrase de la o conversație, purtată la bordul Air Force One, între președintele american Donald Trump și membrii corpului de presă, în timp ce au zburat la Paris miercuri noaptea. 

Iniţial, se credea că discuţia era „off the record", însă Casa Albă a schimbat termenii după ce Trump l-a întrebat pe un reporter, care lucrează pentru The New York Times, de ce subiectul nu a fost abordat, fiind ulterior informat că jurnaliștii credeau că nu li se permite să folosească materialul.

În cele ce urmează, vă prezentăm părţi din discuţia purtată, aşa cum au fost ele prezentate pe nytimes.com:

Aţi glumit despre peretele solar, nu?

Trump: "Nu, nu glumesc, nu. Există o șansă să putem face un perete solar. Avem companii importante care lucrează la acest lucru. Nu există un loc mai bun decât granița Mexicului - granița sudică. Și există o șansă foarte bună să putem face un perete solar, care ar arăta de fapt bine. Dar există o șansă foarte bună să putem face un zid solar. Unul dintre lucrurile cu peretele este că e nevoie de transparență. Trebuie să puteți vedea prin el. Cu alte cuvinte, dacă nu puteți vedea prin acel perete - deci ar putea fi un zid de oțel cu deschideri, dar trebuie să aveți deschideri deoarece trebuie să vedeți ce este pe cealaltă parte a peretelui. Și vă voi da un exemplu. Oricât de groaznic ar suna, când aruncă sacii mari de droguri și dacă ai oameni de cealaltă parte a zidului, nu-i vezi, te-au lovit pe cap cu 60 de kilograme? S-a terminat. Oricât de nebunesc sună, e nevoie de transparență prin acel perete. Dar avem câteva modele incredibile.

Dar ne gândim serios la un perete solar. Și, amintiți-vă, este o graniță de 2.000 de mile, dar nu aveți nevoie de 2000 de kilometri de perete pentru că sunt multe bariere naturale. Sunt munți. Râuri violente. Sunt câteva zone care sunt atât de departe încât nici nu sunt oameni care trec pe acolo.

Îl veţi invita pe Putin la Casa Albă?

Trump: Aș spune da, da. La momentul potrivit. Nu cred că este momentul potrivit, dar răspunsul este da, l-aş invita. Uite, e foarte ușor pentru mine să spun: nu o voi face. Acesta este lucrul ușor pentru mine, dar este un lucru prost de făcut. Să fim oameni destepti, nu oameni proști. Cel mai ușor lucru pentru mine să spun este că nu-l voi invita niciodată. Nu vom vorbi niciodată cu Rusia. Toți prietenii mei din Congres vor spune, oh, e minunat, e minunat. Dacă nu ai un dialog, trebuie să fii nebun. Ar fi cel mai ușor pentru mine să-i spun lui Maggie și tuturor că nu voi vorbi niciodată cu el, iar toată lumea mă va iubi. Dar trebuie să fac ceea ce este corect.

(w670)

Și, apropo, vreau doar să închei înțelegeri grozave cu Rusia. Ține minte asta, am construit - noi primim 57 miliarde dolari pentru militari. Hillary urma să taie armata. (...) Voi produce mult mai multă energie decât oricine altcineva care a candidat vreodată. Vreodată. Vom avea cărbune curat, iar Hillary urma să oprească. Hei, în Virginia de Vest am bătut-o cu 42 de puncte. Ține minte, s-a dus şi a vorbit cu minerii și ei i-au spus pleacă de aici. (...)

Putin, tot ce fac este contrariul. Nu cred - de fapt, o singură întrebare pe care aş fi vrut să o zic, dar nu am făcut-o - dar am avut atât de multe alte lucruri de discutat, iar, într-adevăr, încetarea focului a fost o discuție foarte complicată, a fost o discuție foarte importantă pentru mine, pentru că am vrut să văd dacă putem începe o încetare a focului.

De ce afectează Rusia? Pentru că Rusia își face banii prin vânzarea de petrol și avem sub noi mai mult ulei decât oricine și nimeni nu a știut asta până acum cinci ani. Și vreau să-l folosesc. Și nu vreau să fie luat de Acordul de la Paris. Nu vreau să spună toate acele bogății pe care Statele Unite le are sub picioare, pe care China nu le are și nici alte țări nu le au, nu le putem folosi. Avem un avantaj extraordinar. Avem mai multe resurse naturale sub picioarele noastre decât orice altă țară. Aceasta este o declarație destul de importantă. Acum zece, cinci ani, nu am fi putut face această declarație. Suntem binecuvântați. Nu vreau să renunț. Nu vreau să spun, bine, nu o vom folosi. Dar gândiți-vă la asta. Deci, dacă Hillary este acolo, veți avea o cantitate mult mai mică de combustibil. Prin urmare, prețurile la energie vor fi mult, mult mai mari. Asta e grozav pentru Rusia.

Așa că, data viitoare când sunt cu Putin, o să-l întreb: cu cine ați ţinut cu adevărat? Pentru că nu pot să cred că ar fi ţinut cu mine. Eu. Militari puternici, granițe puternice - îi pasă mai puțin de frontiere - dar de militari puternici, mult. Vom fi exportator de combustibil în acest an. Vom fi exportatori. 

Dar nu semnaţi un nou proiect de lege pentru sancțiuni?

Trump: Ei bine, nu vorbesc despre noi sancţiuni, vorbesc despre cele vechi. Așteaptă, trebuie să înțelegem asta. Gata? Cred că am spus bine, dar să mă asigur. Avem sancțiuni foarte grave contra Rusiei chiar acum. N-aș fi și nu m-am gândit niciodată să-i dau jos. Cineva a spus Donald Trump vrea să... Nu vreau să-i dau jos.

Putin nu a discutat despre acest lucru?

Trump: Nu. Cred că am vorbit despre sancțiunile pe care Congresul vrea să le treacă, dar a fost o discuţie scurtă. Uite, am vorbit despre alegeri. Am vorbit despre Ucraina și Siria. Nu în ordinea asta. Am vorbit despre Siria și Ucraina. (...) Nu aş scoate sancțiunile până nu se rezolvă ceva spre satisfacția noastră și satisfacția fiecăruia în Siria și în Ucraina.

Am văzut şi am citit un raport potrivit căruia Trump dorește să anuleze sancțiunile. Am făcut mulți bani. Am făcut mari oferte. Asta fac eu. De ce aș lua sancțiunile fără să obțin ceva?

Trump: Ce presiune? Nu am făcut nimic. (...) nu există nici o obstrucție, nu este nimic. Sincer, totul este o vânătoare media. Şi e rău pentru țară. Știți, când vorbiți despre Rusia, dacă Rusia a făcut de fapt ceea ce vrea să facă, ei trebuie să râdă, pentru că priviţi ce se întâmplă...

Ei simt că este o vânătoare, oamenii. Sunt mulţi oameni. Și acești oameni votează. Ei nu stau acasă. Am dovedit asta. Dar fiecare președinte al unui partid a spus că baza mea este substanțial mai puternică decât în noiembrie. Acesta este un mare compliment. Și simt asta.

Și cred că ceea ce se întâmplă este, ca de obicei, că democrații și-au jucat cartea prea tare pe chestiunea Rusiei, pentru că oamenii nu o cred. Este o vânătoare și ei înțeleg asta. Când spun „trădare" - știi ce este trădarea? Julius și Ethel Rosenberg pentru că au dat bomba atomică, ok?

(w670)

(...) Hillary Clinton și-a folosit aproape 100% din anunțurile sale pe anunțurile anti-Donald Trump. Ştiţi asta. Fiecare anunț a fost un anunț anti. Când au venit alegerile, nimeni nu știa ce susţinea".

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel