Extrădare Ghiță. Tudorel Toader, declarația momentului

Rodica Mitu / 27 aug 2018 / 13:17 Salveaza PDF Comentarii
Tudorel Toader
Descriere foto: Tudorel Toader

Tudorel Toader a făcut noi declarații, luni, 27 august, de la sediul Ministerului Justiției, vorbind și despre extrădarea lui Sebastian Ghiță.

„Spuneam că fiecare va fi evaluat, că vine vremea. Prin urmare, a fost decizia mea și atât”, a zis ministrul Justiției cu referire la decizia luată privind evaluarea procurorului general Augustin Lazăr. Acesta a anunţat că va face evaluarea activităţii procurorului general în maximum 30 de zile, precizând că a luat această decizie întrucât a observat că de-a lungul timpului Ministerul Public „s-a îndepărtat treptat-treptat de la rolul constituţional pe care îl are”.

Întrebare despre Ghiță

„Eu am fost plecat săptămâna trecută, am fost în Finlanda și în Estonia. Dar mai știți un lucru: că Ministerul Justiției primește de la instanța de judecată documentele necesare cererii de extrădare, că Ministerul Justiției le transmite către țara de unde urmează a fi extrădat, dar instanța din judecată din Serbia, în cazul nostru, nu s-a pronunțat, nu judecă după cererea noastră, ci judecă după piesele dosarului, dosar care are o parte de urmărire penală și o parte a instanței de judecată.

Prin urmare, Ministerul îndeplinește procedura de solicitare, de cerere a extrădării, dar fondul - după care judecătorul din străinătate stabilește da sau nu - e cel din dosarul cauzei”, a declarat Tudorel Toader.

 

Vezi și: Sebastian Ghiță, mesaj din Serbia după decizia Curții de ApelTe-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25