Extrădare Ghiță. Ministerul Justiției, precizare

Ministerul Justiţiei informează că, până marţi la ora 17,30, nu a primit din partea instanţelor judecătoreşti nicio încheiere definitivă în legătură cu procedurile de extrădare din Serbia a fostului deputat Sebastian Ghiţă. 

"Până la momentul emiterii prezentei informări de presă, 18 aprilie 2017, orele 17,30, Ministerul Justiţiei nu a primit din partea instanţelor judecătoreşti nicio încheiere definitivă", se arată într-o informare a Ministeru

Sursa citată menţionează că Centrul de Cooperare Poliţienească Internaţională din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române a informat instanţele române cu privire la reţinerea şi arestarea, în vederea extrădării din Serbia, a fostului deputat Sebastian Ghiţă. 

"La data de 15 aprilie 2017, Centrul de Cooperare Poliţienească Internaţională din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române a informat instanţele române emitente ale mandatelor de arestare preventivă cu privire la reţinerea de către autorităţile publice sârbe a numitului Ghiţă Sebastian, la data de 14 aprilie 2017, pentru o perioadă de 48 de ore. Adresa a fost transmisă şi Ministerului Justiţiei exclusiv spre informare, în conformitate cu dispoziţiile art. 66 alin. (2) din Legea nr. 302/2004 privind cooperarea judiciară internaţională în materie penală, republicată, cu modificările şi completările ulterioare", se arată în comunicatul MJ. 

[citeste si]

De asemenea, la data de 17 aprilie 2017, Centrul de Cooperare Poliţienească Internaţională din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române a informat instanţele române emitente ale mandatelor de arestare preventivă cu privire la arestarea provizorie a lui Ghiţă, în vederea extrădării, pentru o perioadă de 18 zile, începând din data de 14 aprilie 2017. Adresa a fost transmisă şi Ministerului Justiţiei exclusiv spre informare. 

"Procedura solicitării extrădării este reglementată de dispoziţiile art. 66 din Legea nr. 302/2004. Imediat după primirea încheierilor prin care instanţele informate în condiţiile de mai sus, de către Centrul de Cooperare Poliţienească Internaţională din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, constată că sunt îndeplinite condiţiile pentru solicitarea extrădării (conform dispoziţiilor art. 66 alin. (2) - (6) din Lege), Ministerul Justiţiei îşi va exercita atribuţiile prevăzute de lege, în conformitate cu art. 66 alin. (7) şi următoarele din actul normativ menţionat", mai spune MJ, conform Agerpres.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play




Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt2
YesMy